Uitzending
EenVandaag - 19-3-2021

19-3-2021

EenVandaag

230 x bekeken | 0 reacties
6
46.000 Nederlanders kregen een coronaboete
Hij viel afgelopen jaar bij ruim 46.000 mensen op de deurmat: de coronaboete. Het aantal uitgeschreven boetes verschilt wel flink per gemeente, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Urk liep op kop. In Haaren kwam geen enkele boete.

Afstand houden, groepsgrootte, mondkapjes, de avondklok: wie de regels overtreedt krijgt een boete van 95 euro. In het eerste jaar (mrt '20- feb'21) werden 46.137 corona-gerelateerde strafbeschikkingen door het CJIB op de post gedaan. Dat blijkt uit cijfers die EenVandaag inzag en analyseerde.

Het spel ronde de formatie
Met welke partijen willen de VVD en D66 samen een nieuw kabinet vormen? Dat is de grote vraag aan het begin van de kabinetsformatie na de Tweede Kamerverkiezingen. In de laatste aflevering van StemTV worden de opties doorgenomen.

Want hoewel de kiezers van VVD, CDA en ChristenUnie graag door willen met de huidige coalitie, zitten kiezers van D66 daar niet op te wachten. Maar welke partijen dan wel en hoe gaat dat samen met de VVD? Politiek commentator Joost Vullings denkt 'het corona-kinderfeestje' een hele serieuze optie is.

Landelijke opschoondag
Nederland gaat weer massaal aan de prik. Op de Landelijke Opschoondag zijn er zo'n 2500 initiatieven om zwerfafval te rapen. Maar Wesley Dos Santos en Anton de Plandelman doen het al elke dag, in de ecosloep en met de prikstok.

In deze uitzending van EenVandaag was Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 19 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie