Uitzending
EenVandaag - 12-7-2011

12-7-2011

EenVandaag

715 x bekeken | 0 reacties
5
Extreme droogte in Oost-Afrika
De Hoorn van Afrika heeft door het uitblijven van regen te maken met één van de droogste perioden in zestig jaar tijd. Door de droogte mislukken oogsten, overlijdt vee en stijgen de voedselprijzen sterk. Volgens het Rode Kruis bedreigen de voedselcrisis en droogte tien miljoen mensen. Vooral in Kenia, Ethiopië en Somalië is volgens de organisatie dringend behoefte aan voedsel, water, medische hulp en opvangfaciliteiten.

Wethouders hebben coaching nodig
Het is een komen en gaan in de raadzalen van Nederland. Een van de drie wethouders stapt voor het einde van zijn ambtstermijn op, zo blijkt uit een onderzoek van adviesgroep BMC en de Open Universiteit. De wethoudersvereniging begint nu een coachingtraject voor worstelende wethouders. Gevallen wethouders geven de zittende tips en adviezen over hoe ze een voortijdige aftreden kunnen voorkomen.

Deurbeleid Nijmeegse juwelier zorgt voor ophef
Het selectieve deurbeleid van de Nijmeegse juwelier Kamerbeek zorgt voor ophef. Na acht overvallen heeft het juweliersechtpaar besloten geen jonge allochtonen meer in de zaak toe te laten. Jos Kamerbeek revalideert momenteel na de laatste overval waarbij hij een gedeeltelijke dwarslaesie opliep en vertelt samen met zijn echtgenote zijn verhaal.

Bedwantsen, wat doe je eraan?
Bedwantsen zijn een toenemende plaag in hotels. New York is ervan vergeven. En in Amsterdamse hotels komen ze ook steeds vaker voor. Wat zijn het, wat doen ze, en wat kunnen we ertegen ondernemen?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 12 juli door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!