Uitzending
EenVandaag - 21-10-2020

21-10-2020

EenVandaag

209 x bekeken | 0 reacties
4
In een halfuur weten of je corona hebt? Deze sneltests kun je (binnenkort) verwachten
Snel weten of je corona hebt? In Nederland komen er steeds meer particuliere snelteststraten bij. Meestal kun je daar dezelfde dag nog terecht en weet je de uitslag binnen een halfuur. We zetten de bekendste sneltests voor je op een rij.

Op dit moment maken particuliere teststraten gebruik van snelstests van de Amerikaanse bedrijven Becton Dickinson (BD) en Abbott, op het moment de enige tests die door het RIVM zijn geaccordeerd. Maar de kans is groot dat het er binnenkort meer zijn. Hoge ogen gooien de LAMP-test van TNO en de blaastest, die het LUMC met het bedrijf Breathomix ontwikkelde. Eenmaal geaccordeerd, kunnen de sneltests ook druk wegnemen in de 'officiele' teststraten van de GGD.

Verontwaardiging over onthoofde leraar Paty is er, maar het gesprek komt moeilijk op gang
Afgelopen vrijdag werd de Franse leraar Samuel Paty onthoofd. Presentator van de Vooravond Fidan Ekiz vroeg zich gisteravond af waarom we niet massaal verontwaardigd zijn. Maar zijn we dat echt niet?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 21 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!