Uitzending
EenVandaag - 22-7-2021

22-7-2021

EenVandaag

312 x bekeken | 0 reacties
6
Vuilnisman wordt topkok
Hij zat aan de drugs, had hoge schulden en was vuilnisman. Maar Jermain de Rozario uit Helmond vond uiteindelijk zijn thuis in de horeca. Nu heeft hij twee restaurants, een Michelin-ster én verschijnt er er een boek over zijn opmerkelijke carrière.

Jermain, 36 jaar, komt uit een groot gezin. Zijn vader is Indonesisch, zijn moeder van Nederlands-Franse afkomst. Hij werd opgevoed met veel liefde, maar er was altijd weinig geld.

Erfelijke ziektes honden
Door onderzoek op genen van doorgefokte rashonden met aangeboren afwijkingen, kunnen mensen met vergelijkbare aandoeningen worden geholpen. Menselijke genen lijken sterk op die van honden, waardoor de fok-ellende iets goeds voortbrengt, voor mens én dier.

Podium: Henk Dissel
Normaal treedt hij op voor volle zalen, maar door corona kwam hij thuis te zitten. Bij de pakken neerzitten was niets voor Henk, dus ging hij bij de bouwmarkt van zijn oom aan het werk. "We lopen allemaal moeilijk te doen, maar je kan ook gaan werken."

Onrust in Iran
In Iran zijn al dagenlang protesten en rellen aan de gang, met watertekorten en droogte als belangrijke reden. Door schaarste 'is water straks het nieuwe olie', zegt oud-commandant Tom Middendorp.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 22 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Vuilnisman wordt topkok Hij zat aan de drugs, had hoge schulden en was vuilnisman. Maar Jermain de Rozario uit Helmond vond uiteindelijk zijn thuis in de horeca. Nu heeft hij twee restaurants, een Michelin-ster én…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten