Uitzending
EenVandaag - 7-9-2021

7-9-2021

EenVandaag

141 x bekeken | 0 reacties
6
Formatiedebat over eindverslag Hamer
De Tweede Kamer is terug van reces en debatteert over de vastgelopen formatie. Wat kunnen we verwachten en hoe moet het nu verder met de formatie? Vijf vragen aan politiek commentator Joost Vullings.

Wordt het een debat met strijd of wordt het een verzoenend debat?

"Een verzoenend debat met partijen die elkaar de hand reiken en verzoenende taal spreken, zou een nieuw kabinet dichterbij brengen. Maar dat gaat vandaag niet gebeuren."

"De partijen die de afgelopen maanden aan de zijlijn stonden, zullen hun ongenoegen en ongeduld uiten over het feit dat er nog geen kabinet is. De zes partijen die het afgelopen half jaar met elkaar gesproken hebben zijn nog zo chagrijnig over de mislukte formatie dat de kans groot is dat zij vooral elkaar verwijten zullen maken."

De wachttijden voor behandelingen lopen in de meeste ziekenhuizen nog altijd op
Te veel zorg om in te halen, te weinig personeel om dat te doen: de coronacrisis heeft de wachttijden in de ziekenhuizen nog harder op laten lopen en ze waren al te lang. Alleen meer personeel gaat het probleem niet oplossen, maar computers misschien wel.

In deze uitzending van EenVandaag was Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 7 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie