Uitzending
EenVandaag - 18-5-2024

18-5-2024

EenVandaag

273 x bekeken | 0 reacties
6
Wateroverlast in Zuid-Limburg: campinggasten moeten in allerijl vertrekken
Voor campinggasten in Zuid-Limburg is het Pinksterweekend - letterlijk - bijna in het water gevallen. Door hevige regenval in BelgiŽ staat het waterpeil ook bij ons heel hoog. Kampeerders moesten vanochtend daarom in allerijl hun biezen pakken.

4 op de 10 jongeren voelen zich vaak eenzaam, social media belangrijke reden
Van de jongeren tussen de 18 en 34 jaar voelt 40 procent zich elke week eenzaam: ze vinden contact maken lastig, verschuilen zich achter social media en durven er niet over te praten. "Het voelt alsof je niet leuk genoeg bent om mee om te gaan."

Eenzaamheid is ook op latere leeftijd vaak een probleem: hoe ga je ermee om?
Eenzaamheid komt veel voor bij jongeren. Om dit tegen te gaan heeft organisatie 'Join Us' een programma ontwikkeld, en dat werkt aantoonbaar. Lauren en Farid hebben veel aan de bijeenkomsten gehad: "Ik durf meer te doen."

China zet 'AI-nieuwslezers' in voor verspreiding propaganda en desinformatie
De techniek om beelden met AI te maken wordt steeds toegankelijker en daarom ook steeds vaker ingezet om nepnieuws mee te verspreiden. Herkennen wat echt is en wat niet wordt hierdoor steeds moeilijker en dat is gevaarlijk, waarschuwen experts.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 18 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie