Uitzending
EenVandaag - 17-5-2024

17-5-2024

EenVandaag

263 x bekeken | 0 reacties
6
Gaza-protesten op universiteiten leiden tot discussie onder academici: 'Studenten zien het vreselijk zwart-wit
Als het aan veel studenten ligt, verbreken Nederlandse universiteiten per direct alle banden met IsraŽlische instellingen. Maar is een academische boycot verstandig? In de academische wereld lopen de meningen uiteen.

Meedoen aan protest, maar tegen het geweld van demonstranten zijn: het dilemma van student Ernesto
Kun je geweld van demonstranten bij universiteiten veroordelen en achter het doel van de protesten staan? Volgens student Ernesto en programmaleider Emma Agricola wel. Ernesto sprak zich bij een protest uit tegen de gebeurtenissen in Gaza.

Bewoners Ans en Leo begonnen een 'bejaardenhuis 2.0' in Amsterdam: 'Ouderenzorg moet anders en kan anders'
Een flat waar vitale en minder vitale ouderen samen wonen, met zorg in de buurt. Het is een van de manieren hoe Amsterdam de ouderenzorg toekomstbestendig wil maken. Ans en Leo kwamen met een plan voor een 'Lang Leven Thuisflat' en mochten het uitvoeren.

De publieke excuses van Plasterk aan Omtzigt: hoe zit het met integriteit van bewindslieden?
Een openbare excuusbrief moest de plooien tussen Ronald Plasterk en Pieter Omtzigt gladstrijken. Maar er lijken meer kwesties in de weg van een eventueel premierschap voor Plasterk. Waaronder mogelijke patentfraude waar hij miljoenen mee verdiende.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 17 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie