Uitzending
EenVandaag - 14-5-2024

14-5-2024

EenVandaag

160 x bekeken | 0 reacties
6
Het is D-Day voor de formatie: informateurs overhandigen morgen het eindverslag
Het is de laatste dag voordat het eindrapport door de informateurs wordt aangeboden. De politieke partijen VVD, NSC, PVV en BBB maken zich op voor de laatste dag van de formatie.

Als het aan de politiek ligt, moeten vuurwerkopslagen in woonwijken verdwijnen
Vuurwerkopslagen moeten verdwijnen uit woonwijken, willen GroenLinks-PvdA, NSC en SP. Er moeten nieuwe afstandsregels komen, waardoor de opslagen niet meer dicht bij huizen mogen staan. Ook het Veiligheidsberaad wil af van de opslag.

Gevaarlijke situaties in het azc in Ter Apel
De overbezetting in het aanmeldcentrum in Ter Apel leidt opnieuw tot brandgevaarlijke situaties. Bij een nachtelijke steekproef door de veiligheidsregio werden slapende asielzoekers aangetroffen in portocabins, die volgens inspecteurs niet veilig zijn.

Fortnite-maker krijgt een boete van 1,1 miljoen euro voor misleidende reclames
Kinderen worden te veel misleid in het immens populaire computerspel Fortnite. De maker krijgt daarom een boete opgelegd van 1,1 miljoen euro door toezichthouder ACM. Game-expert René Glas ziet dat kinderen onder druk worden gezet om aankopen te doen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie