Uitzending
EenVandaag - 12-7-2019

12-7-2019

EenVandaag

470 x bekeken | 0 reacties
6
Nabestaanden MH17: 'Vergeving is nodig om dit te verwerken'
Het is 14 juli 2014. "Ik kreeg de broer van mijn overleden schoonzus aan de telefoon. Hij bevestigde vanaf Schiphol dat Erik, Tina en Zeger op vlucht MH17 richting MaleisiŽ zaten. Dan stort je wereld in", vertelt Robbert.

GGD onderzoekt kankergevallen in Eefde-West
Meer dan twintig kankergevallen in veertig huishoudens, wat is er in Eefde-West aan de hand? Onderzoek van de GGD moest hierop antwoord geven. Maar het dorp is niet gerustgesteld.

"Ik heb de GGD een lijst aangeleverd met alle diagnoses van de kankerpatiŽnten in mijn praktijk. Geanonimiseerd. Dat zijn snoeiharde data. Ze hebben er niets mee gedaan. Waarom gebruiken ze die gegevens niet?" Oud-huisarts Herman Suichies uit Eefde reageert op het onderzoek van de GGD. Die onderzocht het grote aantal kankergevallen in Eefde-West, net iets boven Zutphen. Er is grote kritiek op dat onderzoek. De GGD nam het hele dorp onder de loep, terwijl de kankergevallen zich voordoen in buitengebied Eefde-West. Daardoor zijn de resultaten vertekend, vinden bewoners.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 12 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie