Uitzending
EenVandaag - 16-7-2019

16-7-2019

EenVandaag

420 x bekeken | 0 reacties
6
Hoogste boete ooit voor HagaZiekenhuis: beveiliging na Barbie-blunder nog niet op orde
Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft de beveiliging van patiŽntendossiers nog steeds niet op orde. Dat oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Het ziekenhuis krijgt daarvoor een boete van 460.000 euro en een dwangsom voor als er geen actie komt.

Vorig jaar onthulde EenVandaag, na een tip via Publeaks, dat tientallen medewerkers van het HagaZiekenhuis ongeoorloofd snuffelden in de medische gegevens van reality-ster Samantha de Jong, beter bekend als 'Barbie'. Het ziekenhuis zei vervolgens maatregelen te nemen om patiŽntgegevens beter te beschermen, maar dat blijkt volgens de toezichthouder onvoldoende uitgevoerd.

'Citrofielen' vieren 100 jaar CitroŽn: 'Ik ben nog steeds verliefd op die wagen'
"Kom maar, kom maar. Heerlijk, heerlijk." Jan Willem Vink geniet nog steeds als de achterkant van zijn geliefde CitroŽn Snoek langzaam omhoog komt. CitroŽn bestaat 100 jaar en Cees, Jan Willem en Johan zijn fans van het eerste uur.

Wanneer de 73-jarige garagist Cees Visser de eerste ontmoeting met zijn favoriete model omschrijft, verschijnt er een ondeugende fonkeling in zijn ogen. "Ik ben nog steeds verliefd op die wagen. Dat gevoel is niet uit te leggen, maar gaat nooit meer weg." Het merk leverde iconische auto's als de Eend, Snoek, Traction Avant en SM, beter bekend als de auto van Johan Cruijff.

Voormalig separatistenleider Oost-OekraÔne noemt MH17-bewijsmateriaal JIT 'nep'
Het onderzoek naar de daders van de MH17 loopt nog en wijst in de richting van de pro-Russische rebellen in OekraÔne. Aleksandr Borodaj, voormalig leider van die separatisten, houdt vol dat zij er niets mee te maken hebben. "Het bewijsmateriaal is nep."

De Rus Aleksandr Borodaj is in het voorjaar van 2014 een van de leiders van de pro-Russische separatisten die in het oosten van OekraÔne in opstand komen. In mei van dat jaar roepen de rebellen de volksrepubliek Donetsk uit. Aleksandr Borodaj wordt de eerste minister-President van de zelfverklaarde republiek. Enkele weken na de crash van de MH17 treedt Borodaj alweer af en hij verhuist terug naar Rusland.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 16 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie