Uitzending
EenVandaag - 17-7-2019

17-7-2019

EenVandaag

392 x bekeken | 0 reacties
6
FNV wil geen korting pensioenen
Al lang wordt erover gesproken, maar nu komt het voor Bert Cardol wel erg dichtbij. Hij moet waarschijnlijk inleveren op zijn maandelijkse pensioen. "Ik vind dat onrechtvaardig."

Bert is 78 jaar en zit bij de pensioenfondsen PME en PMT, allebei voor medewerkers uit de metaal en techniek. De fondsen staan onder druk en moeten hoogstwaarschijnlijk gaan korten. "Dat is niet leuk", zegt Bert. "Zoals men het nu brengt, lijkt het onvermijdelijk."

Gita Wiegel herdenkt de ramp met de MH17
Gita Wiegel verloor op 13-jarige leeftijd haar moeder bij de MH17-ramp. Ze was in 2014 op weg naar Bali. In januari maakte Gita, helemaal alleen, de reis die haar moeder nooit heeft kunnen maken.

Gita maakte 5 jaar geleden diepe indruk met haar toespraak tijdens de nationale herdenking, waarmee ze zelfs koningin Máxima tot tranen roerde. Op indrukwekkende wijze sprak ze over het verlies van haar moeder en hoe ze daar mee omgaat.

Binnenvaartschippers stoppen vanwege de regeldruk
Jarenlang vervoerden ze goederen over het water, maar Eddie en Agnetha ruilden vorige maand hun schip in voor een huis. De druppel: steeds moeten voldoen aan regels voor grote schepen met personeel. Ook andere kleine zelfstandigen hebben hier last van.

Toen ze de woonkamer van hun schip net leuk ingericht hadden, moesten Eddie en Agnetha van der Vliet overal grote ronde stickers opplakken. 'Verboden te roken als je naar buiten gaat', stond er op. "Ook moesten we aan de binnenkant van deuren asbakken ophangen. En wij roken allebei helemaal niet", zegt Eddie. "We hadden op het laatst het gevoel dat de MS Hineni helemaal niet meer van ons was, dat we te gast waren op ons eigen schip."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie