Uitzending
EenVandaag - 6-5-2020

6-5-2020

EenVandaag

446 x bekeken | 0 reacties
6
Rijscholen en sauna's klaar om weer te beginnen
Sauna-eigenaar Inge Uitendaal en rijschoolhouder Frank Hoornenborg sloten in maart gedwongen hun bedrijf. Nu zijn ze klaar voor de anderhalvemetereconomie. Hoornenberg mag waarschijnlijk 11 mei weer open, maar Uitendaal moet veel langer wachten.

Inge Uitendaal runt een saunacomplex bij de Maarsseveense Plassen in Tienhoven met sauna's, baden en een restaurant. Sinds 15 maart is haar onderneming gedwongen gesloten en zitten zij en haar personeel werkloos thuis.

Waarom de moordenaar van Pim Fortuyn nu veel zwaarder bestraft zou worden
18 jaar nadat hij politicus Pim Fortuyn vermoordde, is Volkert van der Graaf officieel een vrij man. Deskundigen zijn het erover eens dat hij nu een hogere staf zou krijgen. "20 tot 30 jaar gevangenisstraf, óf zelfs levenslang."

"We kijken tegenwoordig veel meer naar de vergelding", zegt hoogleraar sanctierecht Hennie Sackers van de Radboud Universiteit Nijmegen. "Als samenleving hebben we meer empathie voor slachtoffers en nabestaanden." Daarnaast is het strafrechtklimaat harder geworden. En niet onterecht, zegt oud-rechter Frits Lauwaars, die in zijn loopbaan heel wat moordenaars veroordeelde. "Dat komt door een aantal terreurzaken, hardere criminelen en veel liquidaties die worden uitgevoerd door huurmoordenaars."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 6 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie