Uitzending
EenVandaag - 24-9-2019

24-9-2019

EenVandaag

367 x bekeken | 0 reacties
6
Mag VVD-Kamerlid Van Haga blijven?
De VVD heeft vanochtend Wybren van Haga uit de Tweede Kamer-fractie gezet. In gesprek met EenVandaag benadrukt het gedumpte Kamerlid dat hij daarmee niet per se verdwijnt van het Haagse toneel. "Ik buig niet voor chantage", zegt Van Haga.

Gisteravond adviseerde fractievoorzitter Klaas Dijkhoff Van Haga om 'de eer aan zichzelf te houden' en op te stappen als Kamerlid nadat hij - wederom - in opspraak was geraakt.

Van Haga's vastgoedbedrijf had volgens berichtgeving van Hart van Nederland zonder vergunningen werkzaamheden laten verrichten aan een Rijksmonument. Hiervoor werd het bedrijf door de gemeente Haarlem berispt, een volgende overtreding zou het op een dwangsom komen te staan.

Boer Theo maakt zich zorgen om het stikstofbeleid: 'Wat als niets meer mag?'
Voor melkveehouder Theo en zijn collega's is op dit moment alles onzeker. Wat mogen zij in de toekomst nog doen? Het Nederlandse stikstofbeleid gaat dat bepalen. Veel hangt af van het advies dat de commissie Remkes deze week presenteert.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 24 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie