Uitzending
EenVandaag - 26-9-2019

26-9-2019

EenVandaag

212 x bekeken | 0 reacties
5
Klimaatactiviste Jesse (14) wil zo snel mogelijk van school om de barricades op te gaan
Jesse van Schaik is geen groentje waar het gaat om actievoeren. Ze is opgegroeid in een activistisch nest en loopt nu mee met de March for Future, van Wageningen naar Den Haag. Er moet wat haar betreft snel wat veranderen. "We hebben geen tijd."

Ze heeft het van geen vreemde. Haar vader is actief voor Teachers for Climate en haar moeder werkte bij Milieudefensie. En zelf zit ze ook bepaald niet stil. Ze richtte de Amsterdamse tak van Fridays for Future op, de organisatie die is opgericht door de wereldberoemde 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg.

Onderzoek naar adoptiekinderen en afstandsmoeders tussen 1956 -1984
Het ministerie van Justitie en Veiligheid start 30 september met een verdiepend vervolgonderzoek naar de gang van zaken rond adoptiepraktijken in Nederland tussen 1956 en 1984. In die periode zijn er al dan niet gedwongen 15.000 kinderen afgestaan door 13.000 moeders. In deze hele adoptieprocedure had de biologische moeder een ondergeschikte rol en nauwelijks rechten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 26 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie