Uitzending
Editie NL - Aflevering 152

Aflevering 152

Editie NL

31-7-2019

| 124 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Tool voorspelt inbraken. -NL wil boomplantrecord. -Leguaan is geen hamster. -Volgestouwd op vakantie. -Het weer: enkele buien.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Volgestouwd op vakantie
Vier slaapzakken, een tafeltje, stoelen, de opblaaskrokodil en laten we de tent niet vergeten. Om ervoor te zorgen dat de complete kampeeruitrusting meegaat naar de camping propt mening vakantieganger de auto lekker vol. Hoe pak je je auto zo vol mogelijk in, zonder dat je van de weg wordt geplukt?

Leguaan is geen hamster
Mensen moeten beter nadenken voordat ze een exotisch reptiel aanschaffen als huisdier. Dat vindt de gemeente Rotterdam. Het komt volgens de gemeente namelijk nog te vaak voor dat reptielen door hun eigenaar worden gedumpt of dat ze weten te ontsnappen.

NL wil boomplantrecord
Staatsbosbeheer wil volgend jaar een recordaantal bomen in Nederland planten. Dat zeggen ze naar aanleiding van het wereldrecord van Ethiopie. Het Afrikaanse land wilde met de actie een signaal tegen klimaatverandering en ontbossing afgeven. Het Nederlandse record staat op 235 duizend geplante bomen in één dag. Maar zetten zoveel bomen ook een beetje zoden aan de dijk?

Tool voorspelt inbraken
Hoe groot is de kans dat er in jouw huis wordt ingebroken? Met nieuwe software is dat nu heel precies te voorspellen. Verzekeraar Interpolis heeft een zogenoemde Inbraakbarometer ontwikkeld die op basis van data berekent hoe groot de kans is dat bij een woning in jouw postcodegebied wordt ingebroken.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 152 werd uitgezonden op woensdag 31 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie