Uitzending
Editie NL - Aflevering 129

Aflevering 129

Editie NL

28-6-2019

| 179 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Jouw kak wordt compost. -Straat is geen wasstraat. -Vrienden voor het leven? -Niet te ontsnappen aan escaperoom.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Vrienden voor het leven?
Zijn vrienden voor het leven? Of toch niet... De vriendengroep van Edwin van Dam denkt van wel. De 22 vrienden sparen vanaf nu voor een vakantie in 2045. Maar hoe zorg je ervoor dat je over 25 jaar nog bevriend bent? Het zou volgens sociologen uniek zijn als het lukt.

Niet te ontsnappen aan escaperoom
Het Rijksmuseum heeft sinds kort een 'escape game' en in Wijchen opende vorige week de eerste onderwater escaperoom. Wie denkt dat de hype inmiddels wel over zijn hoogtepunt heen is, heeft het mis.

Straat is geen wasstraat
Met een emmertje en een spons je auto ff flink onder handen nemen. Gemeenten hebben het liever niet meer. Want -geloof het of niet- het is een stuk vervuilender dan de wasstraat. Bovendien vinden veel mensen het ook een enorm gedoe. En dus groeit de populariteit van de wasstraat, zo blijkt uit onderzoek van branche-organisatie BOVAG.

Jouw kak wordt compost
Het festival Welcome tot he Village heeft een opmerkelijk plan: de ontlasting van festivalgangers wordt opgevangen en verwerkt tot compost. Dat wordt gebruikt voor de bemesting van gewassen en vervolgens tot voeding wordt verwerkt. Iemand die zijn eigen poep en plas meteen als compost gebruikt, is Bram Bos.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 129 werd uitgezonden op vrijdag 28 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie