Uitzending
Editie NL - Aflevering 106

Aflevering 106

Editie NL

28-5-2019

| 160 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Editie NL rijdt wl. -Staken loont. -Boycot na bevinkje. -Taal leren in een handomdraai.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Boycotje na 'bevinkje'
Het ongepast gebruiken van verkleinwoordjes kan leiden tot een hoop commotie. Dat ondervond Minister Wiebes vorige week bij een bezoek aan Groningen na de recente zware aardbeving. De PvdA in Loppersum wil nu zelfs dat de gemeente bezoeken van ministers niet langer meer mogelijk maakt. Maar waarom vinden we verkleinwoordjes eigenlijk zo irritant?

Taal leren in een handomdraai
Geen woorden meer stampen of eindeloze rijtjes werkwoordvervoegingen uit je hoofd leren. Een vreemde taal leer je het beste door je er volledig in onder te dompelen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Met een nieuwe methode, waarbij de docent uitsluitend Frans spreekt en tegelijkertijd met gebaren uitbeeldt wat hij of zij bedoelt, leren kinderen veel sneller en vooral vloeiender Frans spreken.

Heeft staken wel zin?
Veel mensen hebben vandaag last gehad van de staking. Maar wat bereiken de stakers er nou precies mee?

Editie NL rijdt wl
Het openbaar vervoer lag plat vandaag. Vakbonden staken voor een beter pensioen. En dat zorgde dus voor lege trein- en busstations en verlaten perrons. Alleen op Schiphol kwam af en toe een trein. De OV-staking was voor sommige mensen een groot probleem en niet op te lossen. Voor diegene stuurden wij onze Editie NL-taxi op pad.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 106 werd uitgezonden op dinsdag 28 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie