Uitzending
Editie NL - Aflevering 110

Aflevering 110

Editie NL

3-6-2019

| 110 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Redt Blue Energy de wereld? -7 dagen zonder suiker. -1e afvallers Songfestivalrace. -KLM wil vliegende V.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

KLM wil vliegende V
Luchtvaartmaatschappij KLM en de TU Delft werken samen aan een nieuw, zuinig vliegtuig. De Flying-V kan evenveel passagiers vervoeren als de Airbus A350, maar verbruikt 20 procent minder brandstof.

Dit zijn de eerste afvallers in de Songfestivalrace
Zwolle en Groningen zijn afgehaakt in de race om het songfestival. Welke steden doen nog wel mee? EditieNL zocht het uit.

7 dagen zonder suiker
Het barst anno 2019 van de challenges. Is het niet alcohol waarvan we onszelf onthouden, dan skippen we wel dierlijke producten of zout. Vandaag start de Nationale Suiker Challenge, die georganiseerd wordt door het Diabetes Fonds. Maar zetten we daarmee echt zoden aan de dijk?

Redt Blue Energy de wereld?
Met alleen wind- en zonne-energie redden we het niet om de CO2 uitstoot drastisch naar beneden te krijgen. De SGP vindt dat het kabinet verder moet zoeken naar alternatieve energiebronnen en daarom nodigden zij vandaag een aantal wetenschappers uit om met nieuwe ideeŽn te komen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 110 werd uitgezonden op maandag 3 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie