Uitzending
DWDD - 8-3-2017

8-3-2017

DWDD

1638 x bekeken | 0 reacties
3
Freek de Jonge
Over een week mag Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Na vier edities van de voorstelling ‘De Stemming’ grijpt Freek wederom de aanloop naar de verkiezingen aan om de staat van het land te duiden en de stemming te peilen. Vanavond is Freek de Jonge te gast over zijn vijfde Verkiezingsconference.

Katja Schuurman
De Boekenweek, die van 25 maart tot en met 2 april wordt gehouden, staat in het teken van verleiding met als thema 'Verboden vruchten'. Er zijn bibliotheken volgeschreven over liefde en seks, maar in deze tijd van overdaad aan pornografie en grenzeloosheid zouden we dat bijna vergeten. Het thema van de Boekenweek inspireerde Katja Schuurman tot het samenstellen van een bundel met erotische gedichten en verhalen, getiteld 'Verboden vruchten' Aan tafel: Katja Schuurman.

David van Reybrouck
Op 22 maart 2016 verliest de Belgische Mohamed El Bachiri zijn echtgenote Loubna bij de aanslagen in Brussel. Hij blijft achter met zijn drie zoons. Zijn liefdevolle speech in het tv-programma ‘De Afspraak’ eind december beroerde miljoenen mensen. Hij deed een oproep tot een 'jihad van liefde', als reactie op de verdeeldheid. Zijn tragische en bijzondere verhaal werd opgetekend door David Van Reybrouck in het boek ‘Een jihad van liefde’. Vanavond zit David Van Reybrouck aan tafel.

Muziek: Amber Gomaa
Je zou de 29-jarige Amsterdamse Amber Gomaa kunnen kennen als achtergrondzangeres en toetseniste van onder andere Alain Clark en Jett Rebel. Ze besloot om zich te focussen op haar solocarrière en in 2015 produceerde ze samen met Jett Rebel haar debuut EP. Dit voorjaar verscheen haar debuutalbum 'Moonchild'. Vanavond bij DWDD de primeur van haar nieuwe single 'Valentine Street': Amber Gomaa!

Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Daphne Bunskoek
Vanavond is Daphne Bunskoek de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Daphne Bunskoek, Freek de Jonge, Katja Schuurman en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 8 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie