Uitzending
DWDD - 3-3-2017

3-3-2017

DWDD

1507 x bekeken | 0 reacties
6
Update peilingen: Maurice de Hond
Maurice de Hond geeft de laatste stand van zaken.

Debat levenseinde: Pechtold - Segers
Enkele maanden geleden diende D66 een wetsvoorstel in: het moet mogelijk zijn om ouderen vanaf 75 jaar, die hun leven als voltooid ervaren, onder strenge voorwaarden te helpen uit het leven te stappen. Ook als zij niet lijden aan een ondraaglijke ziekte.

In een veelbesproken fragment van Nieuwsuur is te zien hoe de 57-jarige Martin Kock D66-leider Pechtold confronteert met de vraag waarom hij nog 18 jaar moet wachten voor hij hulp kan krijgen om uit het leven te stappen. Pechtold reageerde op persoonlijke titel: hij vindt dat levensbeeïndiging bij 'voltooid leven' ook op vroegere leeftijd zou mogelijk moeten zijn. CDA,SGP en ChristenUnie reageerden geschokt. Pechtold gaat aan tafel in discussie met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

De Nederlandse identiteit
DE Nederlandse identiteit. Die zou verdwijnen. Door ‘Europa’. En door immigranten. En het verdwijnen van gedeelde normen en waarden. Maar wat ís die identiteit nou eigenlijk? Windmolens, klompen, kaas en drop? Wij vroegen vier jonge reclamemakers om hun idee van ‘Nederlanders’ te vangen in een commercial. Aan tafel: Niek Eijsbouts (Superheroes), Maarten Boer (Buutvrij), Lee Plaschek (Ride) en Joost Aartsen (Tosti Creatives).

Ode aan Bergkamp
Het beste Arsenal-doelpunt ooit werd gemaakt door een Nederlander! Dennis Bergkamp scoorde 15 jaar geleden tegen Newcastle United dé treffer die door Arsenal TV werd uitgeroepen tot ‘the Gunners Greatest Goal Ever’: Een legendarische pirouette, die Newcastle-verdediger Nikos Dabizas vebijsterd acherlaat en vervolgens een beheerste trap die keeper Shay Given geen schijn van kans geeft. Een ode aan één van de mooiste doelpunten ooit, met aan tafel Henk Spaan.

Muziek: Spoon
De Amerikaanse indierockband uit Austin, Texas is al meer dan twintig jaar actief. Ze tourden de hele wereld over, stonden op grote festivals en speelden in Amerikaanse tv-shows als Letterman, Conan, Saturday Night Live en verkochten meer dan 1,5 miljoen albums wereldwijd. Op 17 maart verschijnt hun negende album 'Hot Thoughts'. Vanavond spelen ze bij DWDD hun gelijknamige nieuwe single 'Hot Thoughts': Spoon!

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Pechtold, Henk Spaan, Marc-Marie Huijbregts, Maurice de Hond en Dennis Bergkamp te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 3 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie