Uitzending
DWDD - Hier is.... Adriaan van Dis

Hier is.... Adriaan van Dis

DWDD

14-3-2013

| 2462 x bekeken | 0 reacties
7
Met trots presenteert ‘De Wereld Draait Door’ haar eigen Boekenweekgeschenk. Op donderdag 14 maart a.s., aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Op verzoek van DWDD laat Van Dis nog één keer zijn vermaarde boekenprogramma ‘Hier is... Adriaan van Dis’ herleven, met dank aan de VPRO die de VARA in de gelegenheid stelt een van zijn succesvolle formats uit te zenden.

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

Adriaan ontvangt op donderdag 14 maart vier gasten van formaat. De jonge Duitse schrijfster Judith Schalansky, die de overgangstijd in Oost-Duitsland na de val van de muur in zwarte humor beschrijft. Clive Stafford Smith, een Brits-Amerikaanse advocaat die zijn leven wijdt aan de strijd tegen de doodstraf. En Maarten en Eva Biesheuvel, over schrijven tegen de krankzinnigheid.

De regie is net als voorheen in handen van Ellen Jens.

Van Dis ontving in het verleden Nobelprijswinnaars Elfriede Jelinek en V.S. Naipaul en grote namen als Salman Rushdie, de Dalai Lama, Fay Weldon, Umberto Eco, Roald Dahl, Astrid Lindgren, Isabelle Allende en Martin Amis. Meer dan tweehonderd gesprekken die allemaal begonnen met de vraag: ‘Rode wijn, witte wijn of water?’ Adriaan van Dis ontving voor dit programma in 1986 de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma.

Van Dis is aanstaande woensdag 13 maart te gast bij DWDD om te praten over de meest opmerkelijke en spraakmakende gesprekken uit de geschiedenis van zijn ongeëvenaarde VPRO programma.

Deze uitzending van het programma DWDD met de titel Hier is.... Adriaan van Dis is uitgezonden op donderdag 14 maart door de VARA. Te gast was Adriaan van Dis. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk en Adriaan van Dis.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie