Uitzending
DWDD - 1-5-2012

1-5-2012

DWDD

1358 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van dinsdag 1 mei zijn: Guus Luijters, Kees Torn, Erik van Muiswinkel. Muziek is er in DWDD Recordings van Spike en Joan Franka, maar óók van Alabama Shakes. Tafeldame is Claudia de Breij.

Guus Luijters
Er zijn inmiddels meer dan 500 foto's en verhalen binnengekomen nadat het boek 'In Memoriam'is uitgekomen. Guus Luijters heeft voor dit boek de personalia van bijna 18.000 in de Tweede Wereldoorlog vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen bijeengebracht met als doel de kinderen een gezicht te geven. Nog elke dag krijgt de schrijver veel mailtjes en telefoontjes, het gaat maar door. Vanavond bespreekt hij weer een aantal van deze verhalen. Ook krijgt Luijters vele anonieme foto's binnen waar hij graag meer informatie over zou krijgen.

Kees Torn en Erik van Muiswinkel
Hij won het Leids Cabaretfestival, de Annie MG Schmidtprijs en de Poelifinario, maar na ruim 21 jaar neemt Cabaretier Kees Torn afscheid van het podium. Aanstaande zaterdag staat hij nog één keer in het Luxortheater in Rotterdam op het podium met zijn programma 'Loze Kreten' en dan is het tijd voor natuur, wetenschap en de liefde. Ook te gast is - fan van het eerste uur - cabaretier Eric van Muiswinkel.

Spike en Joan Franka
In DWDD recordings spelen artiesten een favoriet nummer van een ander. In deze editie zijn Spike en Joan Franka te gast.

Muziek: Alabama Shakes
De Amerikaanse band Alabama Shakes speelt rock, soul en blues. Zangeres Brittany Howard, gitarist Heath Fogg, bassist Zac Cockrell en drummer Steve Johnson vonden elkaar tijdens hun tijd op de high school in Athens (Alabama, VS). Al gauw waren ze 'de beste band van de hele school'. Hun album 'Boys & Girls' is begin april 2012 verschenen. Op dit moment is de band bezig met met een tour door Europa en de VS.

Tafeldame: Claudia de Breij
Claudia de Breij is cabaretière, radiomaakster en presentatrice. Ze presenteerde in het verleden onder meer 'Thank God it's Friday', 'VARA Laat' en natuurlijk De Wereld Draait Door. Op 3FM radio presenteert ze elke vrijdagmiddag het programma 'Claudia d'r op', waar ze in 2010 een Zilveren Radioster voor Beste Presentatrice in de wacht sleept . Na de geboorte van haar zoontje Bing in 2008 schreef ze het boek 'Krijg nou tieten'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 1 mei door de VARA. Te gast waren Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Frans van Zoest, Kees Torn en Joan Franka. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie