Uitzending
DWDD - 10-10-2011

10-10-2011

DWDD

2670 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van maandag 10 oktober zijn: Peter Paul Muller, Danny de Munk, Thomas Acda, Daniël Boissevain, Cas Jansen, Kasper van Kooten, Paul Witteman, Paulien Cornelisse en Prem Radhakishun. Muziek is er van trompettist Eric Vloeimans en tafelheer is Jan Mulder.

De namen uit de Grote Zaal
In de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam hangen 46 lijsten met namen van de grootste componisten ooit. Veertien componisten zijn afkomstig uit Nederland. In het boek: 'De namen uit de Grote Zaal', vertelt Paul Witteman de geschiedenis van deze eens zo bekende, maar nu vrijwel vergeten namen in de eregalerijen. Verder staat hij stil bij de betekenis van hun muziek. Bij het boek wordt een cd geleverd waarop de werken van de componisten te horen zijn. Te gast is Paul Witteman, maar óók pianist Ralph van Raat die 'Souvenir d'enfance' speelt en het Gesualdo Consort Amsterdam zal 'Tu as tout seul' van Sweelinck ten gehore brengen.

Wie in Nederland 'Denkt Anders?'
Afgelopen vrijdag lieten wij de indrukwekkende commercial zien die ooit de 'Think Different' campagne van Apple begeleidde. Wij willen er een Nederlandse variant van proberen te maken, uiteraard los staand van het merk. We streven ernaar om vrijdag met precies dezelfde tekst en muziek een clip te presenteren vol: unieke, dwarse, eigenzinnige, geniale Nederlanders, die ons land hebben veranderd en gemaakt tot wat het is. Veel dank voor jullie suggesties, deze nemen we zeker mee in onze lijst! Vandaag vertellen Paulien Cornelisse en Prem Radhakishun ons wie er volgens hen in het filmpje thuis horen. Morgen is het de beurt aan anderen.

All Stars 2: Old Stars
'All Stars 2 Old Stars' is het vervolg op de film 'All Stars' uit 1997. Vanavond gaat dit vervolg in première. De zeven vrienden van voetbalclub Swift Boys gaan een lang weekend op 'trainingskamp' in Barcelona. Hoogtepunt is de wedstrijd FC Barcelona tegen Real Madrid CF. Maar of de zeven daar ooit terecht komen? Te gast is een selectie van de selectie: Peter Paul Muller, Danny de Munk, Thomas Acda, Daniël Boissevain, Cas Jansen en Kasper van Kooten. Vanaf donderdag is de film in verschillende bioscopen te zien.

Eric Vloeimans
Trompettist Eric Vloeimans kreeg in 2008 zijn vierde Edison, voor zijn vorige album 'Hyper' met zijn formatie Gatecrash. Daarnaast won hij onder meer de 'Boy Edgar Award', de 'Elly Ameling Prijs' en de 'Bird Award'.

Eric heeft vijftien albums op zijn naam staan. Hij speelde met diverse grootheden uit de jazz, waaronder de 'Duke Ellington Big Band', Han Bennink en superdrummer Joey Baron....

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde...

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 10 oktober door de VARA. Te gast waren Thomas Acda, Cas Jansen, Kasper van Kooten, Daniel Boissevain, Jan Mulder, Peter Paul Muller, Paul Witteman, Prem Radhakishun, Danny de Munk, Ralph van Raat, Eric Vloeimans, Elly Ameling, Paulien Cornelisse en Han Bennink. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!