Uitzending
DWDD - 3-3-2014

3-3-2014

DWDD

1553 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van 3 maart: Peter R. de Vries, Diederik Jekel en Guilty Pleasures met Shirma Rouse en Wouter Hamel. Muziek is er ook van Tinariwen. Tafelheer is Paul de Leeuw.

Peter R. de Vries
Vandaag is het proces tegen Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius begonnen. Een jaar geleden schoot hij zijn vriendin, Reeva Steenkamp, dood door een deur van zijn huis. De rechtszaak wordt in tientallen landen uitgezonden en is deels live te volgen. Pistorius zegt onschuldig te zijn: hij dacht dat het een inbreker was. De aanklager is het daar niet mee eens. Zij denkt dat Pistorius wist dat zijn vriendin niet naast hem in bed lag en dat hij haar heeft vermoord. Aan tafel: Peter R. de Vries. Vorig jaar, na de gewelddadige dood van Steenkamp, was Peter ook bij ons te gast.

Diederik Jekel
Of je houdt van wiskunde, of je houdt van boeken lezen. Bèta versus Alfa. Maar natuurkundige en toneelliefhebber Diederik Jekel is op een missie. Hij wil verstokte alfa’s de schoonheid van exacte wetenschap laten inzien en schreef daarom het boek 'Bèta voor Alfa’s’. Schoonheid is niet beperkt tot kunst en literatuur, kijk maar eens goed naar een watermolecuul. En wees niet bang voor een formule hier en daar, dan kun je er bijvoorbeeld achter komen waarom je koptelefoonsnoertje altijd in de knoop zit. Omarm de exacte wetenschap, dan wordt de wereld een nog mooier verhaal!

Guilty Pleasures: Wouter Hamel, Shirma Rouse
Soms is er niets zo lekker als de radio keihard aanzetten en meeblèren met de allerfoutste muziek. Van golden oldies tot aan hedendaagse popliedjes; alles mag in de allerfoutste-maar-oh-zo-fijne 'Guilty Pleasures' rubriek!

Verschillende muzikanten komen uit de Guilty Pleasure kast, brengen hun all-time favourite met het schaamrood op de kaken, maar wel op geheel eigen wijze, ten gehore!

Deze week zijn jazzy popzanger Wouter Hamel en soulzangeres Shirma Rouse aan de beurt!

Muziek: Tinariwen
Tinariwen heeft onlangs alweer hun zesde album, genaamd 'Emmaar' uitgebracht. Deze rondreizende groep Toearegmuzikanten maakt stomende blues, maar zingt het wel in hun eigen taal en gebruikt bovendien ook traditionele Malinese instrumenten. In 2011 hebben ze een Grammy voor hun werk ontvangen en ze stonden bovendien al op tal van grote festivals, waaronder Glastonbury en Coachella.

In deze uitzending van DWDD waren Peter R. de Vries, Wouter Hamel, Diederik Jekel en Paul de Leeuw te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 3 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie