Uitzending
DWDD - Hier is... Adriaan van Dis

Hier is... Adriaan van Dis

DWDD

6-3-2014

| 2823 x bekeken | 0 reacties
5
De uitzending van 6 maart is een special: het legendarische boekenprogramma Hier is... Adriaan van Dis in de zendtijd van DWDD. Met Juan Gabriel Vasquez, Helga Ruebsamen, Simon Schama en natuurlijk Adriaan van Dis.

DWDD Heimwee: 'Hier is... Adriaan van Dis"

In navolging van een succesvolle eerste uitzending presenteert ‘De Wereld Draait Door’ wederom haar eigen Boekenweekgeschenk. Op donderdag 6 maart a.s., aan de vooravond van het Boekenbal en daarmee vlak voor de start van de Boekenweek, maakt ‘DWDD’ voor de tweede keer plaats voor Adriaan van Dis en zijn vermaarde boekenprogramma ‘Hier is…. Adriaan van Dis’. Met dank aan de VPRO, die de VARA in de gelegenheid stelt een van zijn succesvolle formats uit te zenden.

Vorig jaar zond de VARA voor het eerst ‘DWDD’ presenteert: ‘Hier is… Adriaan van Dis’ uit, met de jonge Duitse schrijfster Judith Schalansky, Clive Stafford Smith, een Brits-Amerikaanse advocaat en Maarten en Eva Biesheuvel.

Adriaan ontvangt op donderdag 6 maart drie nieuwe gasten van formaat: de Colombiaanse schrijver Juan Gabriel Vasquez, die met zijn laatste roman ‘Het geluid van vallende dingen’ wereldwijd lovende kritieken ontving. Ook ontvangt hij de Nederlandse schrijfster Helga Ruebsamen, bekend van ‘Het lied en de waarheid’, ‘Beer is terug’ en ‘Olijfje en andere verhalen’, en tenslotte Simon Schama, Brits historicus die vorig jaar het eerste deel van zijn omvangrijke ‘The History of the Jews’ uitbracht. De regie is wederom in handen van Ellen Jens.

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur.

Van Dis ontving in het verleden Nobelprijswinnaars Elfriede Jelinek en V.S. Naipaul en grote namen als Salman Rushdie, de Dalai Lama, Fay Weldon, Umberto Eco, Roald Dahl, Astrid Lindgren, Isabelle Allende en Martin Amis. Meer dan tweehonderd gesprekken die allemaal begonnen met de vraag: ‘Rode wijn, witte wijn of water?’ Adriaan van Dis ontving voor dit programma in 1986 de Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma.

In deze uitzending van DWDD waren Adriaan van Dis en Helga Ruebsamen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel Hier is... Adriaan van Dis werd uitgezonden op donderdag 6 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie