Uitzending
DWDD - 4-3-2014

4-3-2014

DWDD

1307 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van 4 maart onder meer: Acda en de Munnik, A.F.Th. van der Heijden. Muziek is er van Moss.Tafelheer is Jort Kelder.

Jonathan Holslag
Onlangs verscheen het belangwekkende boek ‘De kracht van het paradijs. Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw’ van onderzoeker en Chinakenner Jonathan Holslag. Hij beschrijft daarin de naoorlogse economische geschiedenis van Europa. Dit Europa is niet meer grootmacht waar de rest van de wereld rekening mee houdt. De dynamiek lijkt nu meer uit Azië te komen. In zijn boek illustreert Holslag de achteruitgang van Europa op economisch, politiek en militair vlak. Beseft Europa zelf wat er aan de hand is? Jonathan Holslag, verbonden aan het Brussels Institute of Contemporary China Studies, schuift vanavond bij ons aan.

Acda en de Munnik
Het Nederlandse duo Acda en de Munnik werd bij het grote publiek bekend met singles als ‘Niet Of Nooit Geweest’ en ‘Het Regent Zonnestralen’. Sinds hun doorbraak in 1998 drukken ze hun stempel op de Nederlandse popmuziek. Thomas Acda en Paul de Munnik ontmoetten elkaar op de Nederlandse Kleinkunstacademie waar ze samen voor het eerst muziek maakten. Volgende jaar is het 20 jaar geleden dat ze voor het eerst samen in het theater stonden. Vanavond bij ons te gast: Acda en de Munnik.

Nieuw boek A.F.Th. van der Heijden
A.F.Th. van der Heijden schreef in 2011 een prachtig literair requiem voor zijn zoon Tonio, die in 2010 was overleden nadat hij geschept was door een auto. Het boek, simpelweg getiteld 'Tonio', werd een bestseller, het kreeg de Libris Literatuurprijs 2012 en de NS Publieksprijs 2012. Je eigen kind verliezen is voor elke ouder de grootste angst en sprak daarom zo tot de verbeelding.

Nu is er een aanvulling, geen vervolg, maar meer een appendix zoals Van der Heijden het zelf noemt, met als titel 'Uitverkoren'.

Muziek: Moss
Afgelopen vrijdag verscheen het vierde album van Moss ‘We Both Know the Rest is Noise’. Hun derde album ‘Ornaments’ uit 2012 leverde lovende recensies en optredens in binnen- en buitenland op. Vanavond staan spelen ze, mét nieuwe bassist Koen, bij De Wereld Draait Door!

In deze uitzending van DWDD was A.F.Th. van der Heijden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie