Uitzending
DWDD - 22-11-2016

22-11-2016

DWDD

896 x bekeken | 0 reacties
6
Yordi Dam
Yordi Dam is een datajournalist die ontzettend veel van Nederlandstalige rap houdt . Zoveel zelfs dat hij een Instagram-account is gestart waarop hij alle teksten die Nederlandse rappers spitten controleert en nagaat of ze wel de waarheid vertellen.

Het account 'rapfactcheck' staat dan ook vol met diepgravende analyses en hilarische grafieken gebaseerd op de teksten van Nederlandstalige rappers. Zo controleerde hij hoeveel tieners daadwerkelijk MDMA gebruiken, na de lyric 'alle tieners zeggen ja tegen MDMA' uit 'Drank en Drugs' van Lil' Kleine en Ronnie Flex, en maakte hij een landkaart waar alle "ho's", waar rapper Hef het altijd over heeft, toch allemaal vandaan komen. Het is serieuze data-analyse met een flinke dosis humor. Vanavond bij ons aan tafel pakt Yordi er een aantal nummers bij die hij live voor ons gaat rapfactchecken!

Ivo van Hove
De grote internationale productie ‘Kings of War’ van Toneelgroep Amsterdam, was begin deze maand vier dagen uitverkocht in New York. Hoewel gesproken in het Nederlands, met een Engelse vertaling als ‘boventiteling’, zaten er 2000 Amerikanen in de zaal. De Shakespeare-productie ‘Kings of War’ is een explosieve voorstelling over leiderschap. De verkiezingswinst van Trump maakte het theaterstuk en dit thema nog relevanter. Aan tafel, regisseur en directeur van Toneelgroep Amsterdam, Ivo van Hove.

Hans Sibbel
Wegens plezier geprolongeerd: Sibbel 101. Uitgaande van de binnenlands nieuws pagina van Teletekst, nummer 101, neemt cabaretier Hans Sibbel het nieuws door. Maar dan louter positief, uiteraard nogal persoonlijk gekleurd.

Halina Reijn
Halina is vanavond de sidekick van Matthijs.

Muziek: Max Meser
Met support van Douwe Bob bracht Max Meser begin dit jaar zijn debuutalbum ‘Change’ uit. Het album is te omschrijven als een klassiek britpop album. "De titel verwijst naar allerlei ingrijpende veranderingen in mijn leven, zoals wonen in een ander land, maar ook mijn andere manier van tegen de dingen aankijken", aldus Max. Vanavond treedt Max Meser op bij ons in de studio!

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Hans Sibbel en Ivo van Hove te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 22 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie