Uitzending
DWDD - 24-3-2014

24-3-2014

DWDD

1230 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van 24 maart o.a.: Wim Pijbes, Ali B. Muziek is er van Happy Camper, tafelheer is Paul de Leeuw.

Obama in Amsterdam
Het zal niemand ontgaan zijn: Barack Obama bezocht Amsterdam. Meerdere helikopters landden op het Museumplein, afgeschermd door hekken en een wand van containers. Hij nam een kijkje in het Rijksmuseum en vloog daarna door naar Den Haag. Wij vroegen mensen die een glimp hadden opgevangen van de Amerikaanse president om zich te melden. Zij zullen vanavond aan tafel verslag doen van hun indrukken en hun foto's en filmpjes laten zien. Ook bleek dat Obama in het Rijksmuseum een bllik had geworpen op een presentatie van het plan om een grachtenpand met een 3D printer te maken. Het is een idee van DUS Architecten, eerder waren zij bij ons te gast over dit onderwerp:

Wim Pijbes
Topdagen voor het Rijksmuseum! Vandaag bracht niemand minder dan Barack Obama een bezoek aan het museum. Direct na aankomst op Schiphol vloog hij per helikopter naar het Museumplein, waar hij door premier Rutte werd ontvangen. Zij bekeken samen twee documenten die de lange relatie tussen Nederland en de V.S. illustreren: het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581, een inspiratiebron voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, en het eerste Amerikaans-Nederlandse handels- en vriendschapsverdrag uit 1782. Daarna liet Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes de topstukken van het museum zien. Als aflsuiter gaf Obama een korte persverklaring, met de Nachtwacht als achtergrond. Daarbij is sinds vorige week één van de grootste en meest prestigieuze schilderijen van Rembrandt bij hoge uitzondering te zien in het Rijksmuseum: 'De samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis' (1661-62). Wegens de verbouwing van het Nationalmuseum in Stockholm kon het schilderij naar Nederland komen!

Ali B, Mevr. de Haan en Kevin Meijer
In het programma 'Ali B en de 40 wensen' slaat Ali twee vliegen in één klap. Hij laat onvervulde wensen van eenzame ouderen uitkomen met behulp van jongeren, die op deze manier kunnen bewijzen dat ze hun heftige verleden achter zich hebben gelaten. Het is een uniek recept voor ontroerende verhalen à la de film 'Intouchables'.

Muziek: Happy Camper
Happy Camper is het project van muzikale duizendpoot en animator Job Roggeveen. Het tweede volledige album 'The Daily Drumbeat' kwam tot stand met medewerking van onder meer Leine, Tim Knol, Janne Schra, David Pino, Eefje de Visser, Fit, Ricky Koole, Marien Dorleijn en Maurits Westerik.

In deze uitzending van DWDD waren Ali B., Barack Obama, Paul de Leeuw en Wim Pijbes te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 24 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie