Uitzending
DWDD - 21-3-2014

21-3-2014

DWDD

1074 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van 21 maart o.a.: Vincent Icke, Maaike Breijman. Muziek is van Bells of Youth. Pieter Derks doet stand-up comedy, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Bewijs 'Kosmische Inflatie' - Vincent Icke
Kosmische Inflatie. Weet u wat ik bedoel? Waarschijnlijk niet. Een poging tot uitleg: Kosmische Inflatie is fenomeen dat plaatsvond in een hele korte periode direct na de oerknal 13,8 miljard jaar geleden. Daarin lijkt het dan bestaande prille heelal 'over te koken' en een extreem snelle uitzetting door te maken. Daardoor worden structuren die tot dan alleen op microscopische schaal bestonden plotseling tot kosmische afmetingen opgeblazen.

Deze theorie werd ooit opgesteld door Alan Guth en Andrei Linde en het lijkt er nu op dat het bestaan bewezen is. Met behulp van de Bicep2-telescoop op de Zuidpool is de vingerafdruk van de Kosmische Inflatie gevonden, in radiostraling uit het diepe heelal.

Sterrenkundige Vincent Icke komt de vondst duiden en legt uit waarom de wetenschappers die het fenomeen bewezen hebben kunnen rekenen op een Nobelprijs.

Concertreeks Kate Bush: Maaike Breijman
De Britse zangeres Kate Bush geeft voor het eerst sinds 1979 een reeks concerten! Bush scoorde eind jaren ’70 en in de jaren ’80 enorme hits: Wuthering Heights, Hounds of Love en Cloudbusting. Ze heeft nog altijd een groot aantal fans, verwacht wordt dat de 15 aangekondigde shows in Londen in een mum van tijd zijn uitverkocht. De tour gaat Before the Dawn heten, het eerste optreden is op 26 augustus, kaarten zijn pas verkrijgbaar vanaf 28 maart. Aan tafel Kate Bush impersonator Maaike Breijman.

Muziek: Bells of Youth
Bells of Youth bestaat uit vijf muzikale dames die meerstemmige indiepop maken. In januari 2014 werd Bells of Youth door muziektijdschrift OOR uitgeroepen tot één van de beloftes voor 2014. Op 24 maart verschijnt hun debuutalbum ‘BOY’. Vanavond spelen ze bij DWDD!

In deze uitzending van DWDD was Vincent Icke te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 21 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie