Uitzending
DWDD - 21-3-2012

21-3-2012

DWDD

1766 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 21 maart zijn: Joost Zwagerman, Ali B., Armand, Bonnie St. Claire. Tafelheer is Beau van Erven Dorens, muziek is er van A Polaroid View en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht. Meer informatie over de gasten wordt hier later gepubliceerd.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Intouchables
Intouchables is een comedy over een invalide man in een rolstoel en een zwarte jongen uit een voorstad van Parijs. Het is een feel good movie. De aristocraat en de randjongere worden vrienden. De vooroordelen over de gehandicapte man en de voorsteden worden weggenomen. "We hadden niet durven dromen dat het zo'n succes zou worden", aldus regisseur Olivier Nakache. We praten verder over de film, die morgen in Nederland in première gaat met: Marc de Hond (schrijver, rolstoel basketballer en zelf verlamd) en Annemarie Haverkamp (journaliste met een ernstig gehandicapte zoon).

Concert Zonder Naam: Ali B.
In een bomvol Paradiso vond op 13 maart het 'Concert Zonder Naam' plaats. Het was een concert dat voortvloeide uit het tv-programma 'Ali B. Op Volle Toeren'. In dit programma moesten rappers en zogenaamde 'gouwe ouwe' artiesten remakes maken van elkaars nummers. Net als bij de serie draaide het ook bij het concert om het samenbrengen van twee werelden. Ali B. is te gast om te vertellen over zijn hoogte -en dieptepunten tijdens de voor hem zo belangrijke dag, maar ook Bonnie St. Claire en Armand. Zij stonden onder andere die dag op het podium.

Joost Zwagerman
Hoe schilder je de stilte? Wat is er bijvoorbeeld stiller dan het wit, de stilst denkbare kleur, misschien nog wel stiller dan zwart? In de muziek wordt stilte geïllustreerd door bijvoorbeeld Prince in zijn nummer 'If I was your girlfriend' en nog duidelijker aan de hand van het stuk 4:33 van John Cage (nog opgevoerd door Reinbert de Leeuw in DWDD). In het Van Gogh Museum is er momenteel een tentoonstelling van bekende en minder bekende kunstenaars binnen dit symbolisme.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte in 2009 van RTL over naar SBS, waar hij 'Hole in the Wall' ging presenteren. Bij RTL presenteerde hij onder anderen: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars', 'Deal or no Deal' en 'RTL Boulevard'.

A Polaroid View
A Polaroid View komt uit Amsterdam en spelen energieke en vrolijke poprock. De band bestaat sinds 2010 met in de bezetting Tom Meijer (gitaar, zang), Nana Effah-Bekoe (bas, zang), Seppl Kretz (toetsen, zang) en Joeri de Wilde (drums). Als voorprogramma van Naked & Famous stonden ze voor uitverkochte zalen in Nederland, Duitsland en België. 3FM bombardeert A Polaroid View met hun single Always tot Serious Talent. Hun allereerste single 'Easy Does It' van hun debuutalbum is begin maart 2012 verschenen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 21 maart door de VARA. Te gast waren Ali B., Joost Zwagerman, Giel Beelen, Beau van Erven Dorens, Bonnie St. Claire, Marc de Hond en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie