Uitzending
DWDD - 30-9-2013

30-9-2013

DWDD

1053 x bekeken | 0 reacties
8
Deze uitzending staat geheel in het teken van 125 jaar Koninklijk Concertgebouworkest.

125 jaar Koninklijk Concertgebouworkest
Vandaag staat de uitzending geheel in het teken van Het Koninklijk Concertgebouworkest dat dit jaar 125 jaar bestaat. In aanwezigheid van ruim 65 orkestleden wordt een ode gebracht aan het KCO, dat zich mag rekenen tot de allerbeste orkesten ter wereld.

Onder leiding van gastdirigent Jan Willem de Vriend speelt het orkest korte stukken van Brahms, Mahler, Stravinsky en Beethoven. Er is een wereldpremičre van ‘Mysteriën’, het nieuwe werk van de beroemde componist Louis Andriessen, speciaal gecomponeerd voor het verjaardagsconcert op 3 november a.s. in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Aan de hand van anekdotes en historische fragmenten wordt de rijke geschiedenis van het orkest besproken. Het KCO speelde de afgelopen 125 jaar met de allergrootste dirigenten en solisten en reisde de hele wereld over. Matthijs van Nieuwkerk voert gesprekken met de leden van het orkest, bewonderaars en Louis Andriessen. Tafelheer is Paul Witteman.

. Sywert van Lienden
Wat is een orkest zonder publiek, muziek zonder dat iemand het hoort? Inderdaad: niets! Daarom schuiven bij ons aan tafel bewonderaars aan van het Concertgebouworkest. Echte liefhebbers die soms wel twee of drie keer per week naar een concert gaan, aanzienlijke afstanden afleggen om toch vooral geen kans te missen om het orkest te horen spelen, of het zelfs in hun testament opnemen. Wat maakt nou juist het Koninklijk Concertgebouworkest zo bijzonder? We vragen het de 'diehard' fans!

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 30 september door de VARA. Te gast was Sywert van Lienden. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie