Uitzending
DWDD - 27-2-2015

27-2-2015

DWDD

1362 x bekeken | 0 reacties
7
Martin äimek
Droomhuis Gezocht! bestaat al een tijd maar nog nooit was het zo ontzettend populair. Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen dat twee weken geleden startte, keken maar liefst twťť miljoen mensen. Nederland kon zien hoe de gezinnen op zoek gingen naar een huis in het buitenland. Zo wilden Matthieu en Charlotte een vakantiehuis in Oostenrijk in de sneeuw en verhuisden Thonia en Jan juist naar het zonovergoten Bonaire. Presentator Sybrand Niessen hielp ze daar natuurlijk bij en liet de stellen proeven van de lokale cultuur. Martin äimek, zelf bezitter van een droomhuis in ItaliŽ, is een trouwe kijker van het programma.

David Grifhorst
Tijdens de Amerikaanse Super Bowl keken ongeveer 160 miljoen mensen naar Katy Perry in het beroemde halftime optreden. Tijdens haar show werd de kijker verrast door gastoptredens van sterren als Lenny Kravitz en Missy Elliott, een spectaculaire vliegact en een enorme metalen leeuw. Maar waar we allemaal toch vooral van onder de indruk waren was de techniek die het football stadion in korte tijd van levend schaakbord tot een tropisch eiland omtoverde. Dat alles dankzij 'videomapping'. De tomeloos enthousiaste regisseur David Grifhorst legt uit.

Anita Witzier
De Nederlandse televisiepresentatrice Anita Witzier verdiept zich in de zesdelige serie 'Anita wordt opgenomen' in het leven binnen twee psychiatrische klinieken in Almere en Hilversum, waarvan de deuren voor het eerst open gaan voor de media. Anita probeert te achterhalen wie de mensen zijn die er wonen of werken en hoopt zo de vooroordelen over psychisch zieken te ontkrachten. Zo ontmoet ze de schizofrene Diphda, ontdekt ze dat Leroy lijdt aan psychoses en doet ze samen met patiŽnten boodschappen en spelletjes. Daarnaast spreekt ze verpleegkundigen en behandelaars over hun vaak zware werk. De eerste aflevering werd door maar liefst 1,4 miljoen mensen bekeken en ook afgelopen maandag trok de serie ruim een miljoen kijkers.

Typhoon
Media-uitzending, dus verzorgt onze huisband Typhoon de muzikale omlijsting. Bij elk onderwerp spelen zij een cover die thematisch aansluit bij het onderwerp aan tafel.

In deze uitzending van DWDD waren Anita Witzier en Martin Simek te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 27 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie