Uitzending
DWDD - 15-3-2012

15-3-2012

DWDD

1603 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van donderdag 15 maart zijn: Thijs Zonneveld, Jan-Jaap Heij, Merel van Leeuwen, Jack de Vries, Prem Radhakishun, Jort Kelder, Humberto Tan en Ellen van Langen. Muziek is er van Capeman en tafeldame is Fidan Ekiz.

Jack de Vries, Prem Radhakishun en Jort Kelder
Het Europees Parlement veroordeelt het PVV-meldpunt voor midden en oost Europeanen en vroeg premier Rutte om zich er van te distantiëren. Volgens het EP moet er zelfs worden nagegaan of de PVV niet discrimineert en aanzet tot haat. Verschillende politici lieten zich de laatste tijd al kritisch uit over de website. Rutte herhaalt dat het meldpunt het initiatief is van de PVV en hij geen zin heeft om van geval tot geval commentaar te geven op acties van politieke partijen. We praten over de ontwikkelingen in het Europees parlement en de rol van Mark Rutte met: Jack de Vries, Prem Radhakishun en Jort Kelder.

Jan-Jaap Heij en Thijs Zonneveld
Dagblad De Pers probeert verder te gaan als digitale krant en onder een andere naam. Medio volgende week weten we waarschijnlijk meer, zei hoofdredacteur Jan-Jaap Heij. Als de plannen concreet worden, dan steekt hij zijn eigen ontslagvergoeding in het nieuwe dagblad. Maandag werd bekend dat de gratis krant De Pers - na 5 jaar - aan het eind van de maand stopt. We praten erover met direct betrokkenen: hoofdredacteur Jan-Jaap Heij, columnist Thijs Zonneveld en journalist Merel van Leeuwen.

Humberto Tan en Ellen van Langen
Omdat we een schitterende sportzomer tegemoet gaan, met het EK voetbal, Wimbledon, de Tour de France en als sluitstuk de Olympische Spelen in Londen, maken wij een variatie op onze 'Denk Anders' en 'Klink Anders' clip, namelijk een Sport Anders Clip. Hierin presenteren we zeventien sporters of coaches die de ontwikkeling van hun sport hebben bepaald door anders te durven zijn, anders te durven trainen, presteren of winnen. Vandaag met: Humberto Tan en Ellen van Langen.

Capeman
Capeman is een Amsterdamse rockband. Deze kwam voort uit de oude band 'The Darko'. Stevige alternatieve rock in de stijl van bands als Millionaire en Arctic Monkeys is wat ze spelen. De band bestaat uit Darko (gitaar, keyboard), Martin (basgitaar), Sin (drum) en Ymer (gitaar, zang). In 2011 is Capeman verkozen tot één van 3FM Serious Talents. Ook zijn de opnames van hun debuut album 'Stand Out, Cause Trouble' in dat jaar afgerond en worden gepresenteerd in maart 2012.

Tafeldame: Fidan Ekiz
Fidan Ekiz (1976) is journalist. Ze was onder andere correspondent voor de NOS en GPD bladen in Istanbul en werkte als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Ze maakte samen met Kees Schaap de documentaireserie Veerboot naar Holland. Deze documentaire gaat over de emigratie van vijf Turkse vrouwen. Ekiz tekende het verhaal op uit de mond van haar moeder en haar vriendinnen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 15 maart door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Humberto Tan, Ellen van Langen, Prem Radhakishun, Jack de Vries, Thijs Zonneveld en Fidan Ekiz. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie