Uitzending
DWDD - 25-4-2012

25-4-2012

DWDD

1963 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de korte (40 min) uitzending van woensdag 25 april zijn: Diederik Samsom en Jan Mulder met zijn Top 5 ergernissen. Muziek is er van Micha Hamel en het Hexagon Ensemble, tafelheer is Adriaan van Dis en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Diederik Samsom
Iedereen is benieuwd welke richting de PvdA op gaat. Morgen staat er weer een debat op de agenda die ditmaal over de cijfers gaat. Ronald Plasterk gaf al aan dat hij vindt dat Samson het voortreffelijk doet. Er moet campagne gevoerd gaan worden en dan vooral tegen het rechtse beleid! Wat zijn de standpunten van PvdA leider Diederik Samson? Vanavond praten we met hem over de huidige politieke ontwikkelingen.

Micha Hamel
Componist en dichter Micha Hamel heeft voor het Holland Festival het muziekstuk 'De Rode Kimono' gecomponeerd. Dit om het beroemde, gelijknamige schilderwerk van G.H. Breitner muzikaal onder de loep te nemen. Hamel vindt eigenlijk dat alle details van het schilderij kunstwerken op zich zijn. Door deze details heeft hij zich laten inspireren. Het Hexagon Ensemble zal een gedeelte van het stuk uitvoeren.

Top 5 ergernissen Jan Mulder
Het einde van de maand is weer in zicht en dus zal Jan Mulder vanavond zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen' geven. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Tafelheer: Adriaan van Dis
Adriaan van Dis (1946) is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie. Zijn debuutroman was 'Nathan Sid', maar ook 'Het beloofde land: een reis door de Karoo', 'In Afrika', 'De vraatzuchtige spreekt' en 'Leeftocht. Veertig jaar onderweg'. In 2010 verscheen zijn roman 'Tikkop'.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 25 april door de VARA. Te gast waren Adriaan van Dis, Jan Mulder, Micha Hamel, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Diederik Samsom. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie