Uitzending
DWDD - 12-3-2015

12-3-2015

DWDD

1367 x bekeken | 0 reacties
7
Alexander Rinnooy Kan en Beatrice de Graaf
Wetenschap vinden we allemaal belangrijk. Maar welke onderzoeken moeten topprioriteit krijgen? Kankeronderzoek? Radicaliseringsresearch? De Nationale Wetenschapsagenda gaat de thema’s en onderzoeksterreinen bundelen waar de wetenschap zich de komende jaren op zal gaan richten. Een groot aantal vragen aan de wetenschap zal hiervoor de basis vormen. Binnenkort mag iedereen in Nederland vragen aan de wetenschap gaan indienen, namens zichzelf of namens partijen uit de wetenschap of het bedrijfsleven of vanuit maatschappelijke organisaties. Aan tafel de voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda Alexander Rinnooy Kan en Beatrice de Graaf.

'Still Alice' - Vroege Alzheimer
Een terechte Oscar voor Julianne Moore. In de speelfilm 'Still Alice' speelt zij een 50-jarige wetenschapper die vroege Alzheimer blijkt te hebben. Stukje bij beetje verliest zij de grip op haar leven. Eerst verdwaalt ze bij het hardlopen, later herkent zij haar eigen kinderen niet meer. Vandaag is de Nederlandse première van de hartverscheurende film. Professor en neuroloog Philip Scheltens, directeur van het Alzheimercentrum aan het VUMC, zag de film en was onder de indruk. Hij zit aan tafel met Henk, die lijdt aan exact dezelfde erfelijke vorm van Alzheimer, zijn vrouw Hetty en hun dochter Corinne.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Rinnooy Kan en Beatrice de Graaf te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 12 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!