Uitzending
DWDD - 16-12-2010

16-12-2010

DWDD

2255 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 16 december zijn: Sjeng Scheijen, Tom Egbers, Henk van der Grift, Herman Finkers. Muziek is er van Beans & Fatback en tafeldame is Halina Reijn.

Tom Egbers
Andere tijde Sport staat in januari in het teken van het schaatsen. Op 2 januari is er een uitzending rondom Rintje Ritsma. Die van 9 januari staat in het teken van Hilbert van der Duim en de laatste uitzending op 16 januari gaat over Henk van der Grift. Deze schaatser legde de basis voor talrijke Nederlandse wereldtitels op de schaatsbaan. Toch staat zijn naam niet in het collectieve Nederlandse geheugen gegrift. De man plaveide echter de weg voor Kees Verkerk en Ard Schenk. In 1961 werd hij wereldkampioen allround schaatsen. presentatie is in handen van Tom Egbers.

Herman Finkers
'Liever dan geluk' is een dvd van Herman Finkers. De dvd staat vol liedjes uit zijn laatste voorstelling 'Na de Pauze' en is voorzien van door Finkers zelfgemaakte videoclips. Het liedje 'Dode dichter' bijvoorbeeld gaat over Willem Wilmink en 'Daarboven in de hemel' gaat over de begrafenis van Herman Finkers zelf.

Sjeng Scheijen
Sjeng Scheijen schreef (destijds zijn proefschrift) 'Sergej Diaghilev. Een leven voor de kunst'. Het werd een kloeke biografie over Ruslands bekendste kunstcriticus, impresario en producent. Deze biografie is inmiddels wereldberoemd geworden en staat internationaal in de top tien beste boeken van het afgelopen jaar. Het boek werpt niet alleen nieuw licht op Diaghilev als de stuwende kracht...

Beans & Fatback
Onno Smit, tevens zanger-gitarist van ‘Lefties Soul Connection’, wilde een een cd maken met daarop een mix van ruige country en diepe soul. Hij besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van een album. Hij vroeg muzikanten om een muzikale bijdrage in...

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 16 december door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Tom Egbers en Herman Finkers. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie