Uitzending
DWDD - 12-1-2011

12-1-2011

DWDD

2719 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 12 januari zijn: Dagan Cohen, drie personen die meedoen aan het programma 'Wie is mijn vader', Albert Verlinde, Marco Borsato en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn. Muziek is er van 'Boef en de Gelogeerde Aap' en tafeldame is Claudia de Breij.

Marco Borsato en Albert Verlinde
De musical 'Voor kids gaat de zon op' is in samenwerking met Warchild ontwikkeld voor kinderen van groep acht, die afscheid nemen van de basisschool. De musical gaat over de problematiek van oorlogskinderen en bevat twee nummers van Marco Borsato (De Speeltuin en Wat zou je doen). Scholen kunnen het script van de productie downloaden en krijgen de muziek vervolgens toegestuurd. Borsato hoopt dat toekomstige bekende musicalsterren ooit zullen zeggen dat ze begonnen zijn in deze musical.

Wie is mijn vader?
In het tv-programma 'Wie is mijn vader?' wordt geprobeerd om donorkinderen met hun donorvader te herenigen. Ook halfbroers en halfzussen worden met elkaar in contact gebracht. Emi Stikkelman kwam door een krantenartikel in de Volkskrant van 13 december 2010 in contact met haar halfzus Maartje Meuwissen. Bob Bezuyen was jarenlang donor. 'Wie is mijn vader' zocht uit of de drie familie van elkaar zijn.

Dagan Cohen
Na het succes van 'De Canon van YouTube in februari 2010' slaan de Stadsschouwburg en Upload Cinema opnieuw de handen in elkaar voor de eerste Webvideo Awards Show. Hierin worden in zes categorieën de beste webfilms van 2010 gekozen. De awards en het applaus zijn niet voor de makers, maar voor de inzenders van de winnende webvideo's. Dagan Cohen kan er het fijne over vertellen.

Boef en De Gelogeerde Aap
Boef en De Gelogeerde Aap zijn twee Nederlandstalige rappers, met beats die geïnspireerd zijn op electro, dubstep. Geen samples gecombineerd met een strakke vierkwartsmaat, maar gecompliceerde ritmes met duistere synths. Ze behoren tot het collectief ‘Fakkelteitgroep’, vooral bekend van voormalig ‘Opgezwolle’-leden Sticks en Rico.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Claudia de Breij
Claudia de Breij is cabaretier, radiomaakster en presentator. Ze presenteerde in het verleden onder meer 'Thank God it's Friday' en 'VARA Laat' en natuurlijk ‘De Wereld Draait Door’. Op 3FM radio presenteert ze elke vrijdagmiddag het programma 'Claudia d'r op', waar ze in 2010 een Zilveren RadioSter voor Beste Presentratrice in de wacht sleept .

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 12 januari door de VARA. Te gast waren Marco Borsato, Albert Verlinde, Claudia de Breij, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Dagan Cohen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie