Uitzending
DWDD - 15-12-2010

15-12-2010

DWDD

2559 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van woensdag 15 december zijn: Arnoud Vermeer, Lucas en Arthur Jussen, Erik van Muiswinkel en huisdichter Nico Dijkshoorn. Muziek is er van Ottoboy, Adriaan van Dis is tafelheer.

Arnoud Vermeer
In de Amsterdamse ontuchtzaak rondom meerdere kinderdagverblijven hebben hoofdverdachte Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O. gebruikgemaakt van encryptie om de kinderporno op hun pc te versleutelen. De politie is er na meerdere dagen decoderen nog niet in geslaagd alle data leesbaar te maken. Beveiligingsexpert Arnoud Vermeer is vanavond te gast en legt uit hoe encryptie werkt.

Arthur en Lucas Jussen
De klassiek pianisten Arthur en Lucas Jussen hebben ook in 2010 een succesvol jaar achter de rug. In november traden de broers op voor de vrouw van de Britse prins Charles, Camilla Parker-Bowles, iTunes riep hun debuut-album uit tot “Album van het Jaar” in de categorie Klassiek en ze tekenden als eersten van ons land een contract bij het Deutsche Grammophon-label. De broers zijn vanavond te gast, om over dit succes en nieuwe plannen te vertellen en brengen hun talent wederom ten gehore!

Erik van Muiswinkel
Cabaretier Erik van Muiswinkel ‘doet’ dit jaar de oudejaarsconference. Samen met Sanne Wallis de Vries, Thomas van Luyn, Mike Boddé, Ronald Goedemondt en het jonge cabaretduo ‘Geen familie’: Niels van der Laan en Jeroen Woe wordt het jaar besproken. Van Muiswinkel heeft ervoor gekozen een echte cabaretvorstelling te maken, met sketches, muziek en verrassingsoptredens.

Ottoboy
'Ottoboy - theonemantrashband' is zoals de naam het al zegt een eenmansband, waarbij Ottoboy de zanger, gitarist en drummer is. Hij speelde vroeger in meerdere bandjes, maar wilde altijd meer oefenen dan andere bandleden. Zo ontstond langzaam een nieuwe band, bestaande uit alleen hemzelf. Geïnspireerd door onder anderen 'The White Stripes' en 'The Ting Things' maakt Ottoboy garagerock en is...

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie. Zijn debuutroman was 'Nathan Sid', maar ook 'Het beloofde land: een reis door de Karoo', 'In Afrika', 'De vraatzuchtige...

In deze uitzending van DWDD waren Adriaan van Dis, Arthur Jussen, Erik van Muiswinkel, Lucas Jussen en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 15 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie