Uitzending
DWDD - 13-12-2010

13-12-2010

DWDD

2571 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van maandag 13 december zijn onder anderen: Richard Korver, Reinbert de Leeuw, Arie Boomsma. Muziek is er van Extince en Reinbert de Leeuw en tafelheer is Jan Mulder.

Richard Korver
We praten over de Amsterdamse ontuchtzaak, die afgelopen weekend aan het licht kwam. De zaak speelde zich af in een aantal Amsterdamse kinderdagverblijven. Te gast is advocaat Richard Korver. Hij staat de ouders van een groep slachtoffers juridisch bij. Ook is Korver voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk Zeden Slachtoffers.

Arie Boomsma
Arie Boomsma lanceert vandaag samen met Men’s Health zijn video-column op de website van het mannenmagazine. In deze column treedt Arie Boomsma naar voren als fitnessgoeroe en voorziet hij door middel van work-out-filmpjes de online-lezers van allerhande sportadviezen.

Reinbert de Leeuw
Deze week barst de strijd los in de Engelse hitlijsten. De afgelopen jaren stond steevast een X-Factor winnaar met een kerst cover op nummer één. Met uitzondering van 2009. In dat jaar zorgde een tegenactie van de Engelse luisteraars ervoor dat Rage Against The Machine op nummer één kwam met het nummer 'Killing in the name of'. Dezelfde lobby probeert het dit jaar nogmaals, maar dan met het nummer 4'33" van John Cage. Dit jaar wordt het dus Cage Against the Machine. Saillant detail is dat het nummer van John Cage 4 minuut 33 seconden in stilte is. Al wilde John Cage met dit muziekstuk aantonen dat er helemaal geen absolute stilte bestaat. Vanavond kunnen we het zelf beoordelen als Reinbert de Leeuw het nummer 4'33" gaat uitvoeren.

Extince
Raplegende Extince komt zijn nieuwste track ‘Tis Nie Waar’ bij ons rappen en daarmee gaan we terug naar de jaren tachtig. Het doet een beetje denken aan de Holiday Rap, maar het is meteen ook anders. Het is een nummer van zijn nieuwe album dat volgend jaar zal uitkomen.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 13 december door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Arie Boomsma en Reinbert de Leeuw. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie