Uitzending
DWDD - 13-1-2011

13-1-2011

DWDD

2608 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van donderdag 13 januari zijn: twee spruitjestelers, Wim T. Schippers, Hans den Hartog Jager, André Knulst, Sabrina Starke en Miss Montreal. Muziek is er ook van 'The Black Atlantic', Yvon Jaspers is tafeldame.

Wim T. Schippers, Hans den Hartog Jager en André Knulst
Museum Boijmans van Beuningen heeft het beroemde kunstwerk 'Pindakaasvloer' van Wim T. Schippers aangekocht. In het Rotterdamse museum zal niemand over de pindakaas uitglijden, want het werk mag niet worden bewandeld. Toen het Centraal Museum in Utrecht het werk in 1997 tentoonstelde, mocht dat wel. We praten erover met Wim T. Schippers, Hans den Hartog Jager en André Knulst. Vanaf februari is het kunstwerk te zien in museum Boijmans van Beuningen.

Miss Montreal en Sabrina Starke
In DWDD recordings spelen Nederlandse en of Vlaamse muzikanten een voor hun belangrijk nummer.

Twee Moerdijkse spruitentelers
Wim de Jong en Leen de Geus telen spruitjes onder de rook van Moerdijk. Telers in het gebied rond Moerdijk moesten sinds de brand bij Chemie Pack hun oogst staken. Inmiddels is er wel geoogst, maar de tuinders mogen de spruitjes niet verhandelen. Onder hen heerst toenemende irritatie over het uitblijven van meetresultaten door het RIVM over de kwaliteit van de kwaliteit van de gewassen. De schade onder tuinders loopt volgens het Productschap Tuinbouw in de miljoenen. Hoewel er officieel geen verbod is om te handelen in groenten, laten afnemers het gebied boven Moerdijk links liggen.

The Black Atlantic
De Groningse band ‘The Black Atlantic’ maakt ingetogen akoestische
popliedjes, geďnspireerd door Bon Iver, Sufjan Stevens en Grizzly Bear.
Eind 2009 brachten zij hun debuutalbum 'Reverence For Fallen Trees' uit. Dit album werd opgenomen voor het 'In A Cabin With' opname project.

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. Dit programma was in het seizoen van 2009 weer een daverend succes. Momenteel presenteert Yvon het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw', dat op 12 december 2010 van start is gegaan.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 13 januari door de VARA. Te gast waren Wim T. Schippers, Yvon Jaspers, Sabrina Starke, Hans den Hartog Jager en Miss Montreal. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie