Uitzending
DWDD - 10-2-2015

10-2-2015

DWDD

1151 x bekeken | 0 reacties
6
Joost Zwagerman schenkt archief aan Letterkundig Museum
Joost Zwagerman heeft zijn literaire archief geschonken aan het Letterkundig Museum in Den Haag. In het archief zitten persoonlijke foto's, dagboeknotities, handgeschreven versies van romans als Gimmick! en Vals licht, en brieven van collega-schrijvers zoals Martin Bril. Het archief, van bijna 10 strekkende meter, geeft naast een exclusief beeld van een schrijversleven ook Zwagermans maatschappelijke betrokkenheid weer. Vanavond is Joost Zwagerman bij ons te gast.

Haagse tweelingbroers helpen Sly Stone
Funklegende Sly Stone, voormalig frontman van Sly and the Family Stone leefde afgelopen jaren in een camper; hij had te kampen met financiële – en drugsproblemen. Sly and the Family Stone speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van soul & funk in de jaren zestig en zeventig en scoorden hits als ‘Dance to the Music’. Helaas voor Sly bleef hij na de roem berooid achter. Hij tekende slechte contracten waardoor hij nauwelijks aan zijn eigen muziek verdiende. De Nederlandse tweelingbroers Arno Konings en Edwin Konings, biografen van Sly Stone, konden hem uit de brand helpen.

In deze uitzending van DWDD waren Joost Zwagerman en Sly Stone te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 10 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee