Uitzending
DWDD - 12-5-2017

12-5-2017

DWDD

853 x bekeken | 0 reacties
6
Met o.a. Jan Terlouw, Arman Avsaroglu en De Partizanen.

NOS-commentator Arman Avsaroglu
‘De nieuwe Jack van Gelder’ wordt hij genoemd: Arman Avsaroglu. De nu 27-jarige NOS-commentator gooit hoge ogen bij Langs de Lijn. Het momenteel toch al zinderende Nederlandse voetbal, met Feyenoord dat tegen het kampioenschap aan schuurt en Ajax dat op weg is naar een Europese finale, wordt nog intenser dankzij het commentaar van Avsaroglu.

‘Van Kooten en de Bie. En wel hierom…’ – Stella Bergsma
In de zevende editie van onze mini-collegereeks ‘Van Kooten en de Bie. En wel hierom…’ vertelt Stella Bergsma aan de hand van een aantal fragmenten waarom het legendarische tv-duo niet mag worden vergeten. Bart Chabot, Paulien Cornelisse, Herman Pleij, Klaas Dijkhoff, Jeroen Woe & Niels van der Laan en Lilianne Ploumen gingen haar al voor.

Boekenweekessay 2018: Jan Terlouw
Tijdens de jaarlijkse Boekenweek verschijnt sinds 1987 naast het Boekenweekgeschenk ook een Boekenweekessay. Daarin wordt het thema van de Boekenweek verder uitgediept. Afgelopen jaar schreef Connie Palmen 'De zonde van de vrouw', waarin ze het verband tussen vrouw-zijn, roem, originaliteit en zelfvernietiging onderzoekt. Vandaag werd het thema voor de Boekenweek 2018 bekend: 'Natuur'. En de auteur van het bijbehorende Boekenweekessay is niemand minder dan Jan Terlouw!

Muziek: The Grand East
The Grand East is een 5-koppige rock 'n soul band uit Overijssel. The Grand East was Texas Radio, maar omdat in Engeland ook al een band met dezelfde naam bestond herdoopten ze zich in 2015 tot The Grand East. In oktober verscheen het debuutalbum 'Movano Camerata'. Vanavond spelen ze van dat album hun single 'Kiss the Devil' bij DWDD: The Grand East!

In deze uitzending van DWDD waren Jan Terlouw en Jack van Gelder te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 12 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie