Uitzending
DWDD - 8-5-2017

8-5-2017

DWDD

856 x bekeken | 0 reacties
4
Mart Smeets
Feyenoord was heel dicht bij het kampioenschap. De Coolsingel stond al vol met stuiterende fans, kampioenstattoo’s werden gezet, de schaal stond klaar om door de spelers gekust te worden. Maar het liep anders. In plaats van een feestelijke overwinning te behalen, werd de club uit Rotterdam gisteren met 3-0 verslagen. Was de druk te hoog? Konden de spelers de spanning niet aan? Met andere woorden, had Feyenoord last van ‘choking’? We vroegen het Mart Smeets, die ons meeneemt langs voorbeelden van choken in de sportgeschiedenis.

Ivo van Hove
Eind april ging in London de theatervoorstelling ‘Obsession’ van regisseur Ivo van Hove in premičre. De hoofdrollen in deze toneelbewerking van het filmscript van Luchino Visconti worden vertolkt door Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en de Britse acteur Jude Law. Na deze bekende acteur gaat Van Hove met nog een wereldster samenwerken: actrice Cate Blanchett. Zij heeft de hoofdrol in de theaterbewerking van de filmklassieker ‘All About Eve’ die hij gaat regisseren. Aan tafel regisseur Ivo van Hove.

Hugo Borst
Hugo Borst verzorgt al jaren zijn dementerende moeder. Haar mentale achteruitgang beschreef hij eerder in zijn bestseller ‘Ma’. Ook begon hij door zijn ervaringen een campagne om de zorg te verbeteren. Hij schreef een brief aan staatssecretaris Van Rijn en startte het manifest 'Scherp op ouderenzorg', met succes, er kwam aandacht én extra geld voor de ouderenzorg. Nu ligt het boek ‘Ach, moedertje’ in de winkel. Geëngageerder dan ‘Ma’, want de moeder van Hugo verblijft sinds 2,5 jaar in een verpleeghuis, waardoor hij nu uit eerste hand ziet met welke problemen de ouderenzorg geconfronteerd wordt.

Muziek: Zitakula
De naam Zitakula is afkomstig van Psittacula krameri, ofwel de halsbandparkiet. Een groene papegaai die veel in Amsterdam voorkomt. Maar, ook de naam van de negenkoppige Amsterdamse band Zitakula. Ze begonnen in 2013, brachten twee EP's uit en vorige maand hun debuutalbum 'Oasis'. Vanavond spelen ze hun single 'Frenzy' bij DWDD: Zitakula!

Tafelheer: Erben Wennemars
Erben is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Erben Wennemars, Hugo Borst, Ivo van Hove en Mart Smeets te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 8 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie