Uitzending
DWDD - 16-5-2017

16-5-2017

DWDD

693 x bekeken | 0 reacties
6
David van Reybrouck
David Van Reybrouck en Thomas d'Ansembourg vragen zich af of geweld zich alleen met geweld laat bestrijden. Is hopen op meer vrede na een aanslag genoeg? Zij denken dat vrede aan te leren is. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als de vakken gymnastiek en lichamelijke verzorging. Naast het uiterlijk moet ook het innerlijk goed verzorgd worden. In het essay ‘Vrede kun je leren’ pleiten zij voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. David Van Reybrouck vertelt hier vanavond meer over.

Wilfried de Jong en Michel van Egmond
Lee Morgan is een legendarische en veel te vroeg overleden jazztrompettist. Eén van de meest invloedrijke trompettisten, die echter nooit zo bekend werd als een Louis Armstrong, Dizzy Gillespie of Miles Davis. Zijn tragische levensverhaal is nu opgetekend in de docu “I Called him Morgan”. Wilfried de Jong en Michel van Egmond waren zwaar onder de indruk.

Ivo Niehe
Ivo Niehe maakt deze zomer zijn debuut als toneelschrijver met de voorstelling ‘Drs. Down’. Dit muziektheaterstuk is geïnspireerd op ontmoeting die hij had met Pablo Pineda Ferrer. Deze Spaanse jongen met het syndroom van Down wist een universitaire studie af te ronden. Aan tafel: Ivo Niehe.

Muziek: Kris Berry
Zangeres Kris Berry brengt aanstaande vrijdag haar tweede solo album uit: ‘Berry Street’. Ze nam dit album in New York op met de Amerikaanse producers Chris Soper en Jesse Singer. Zij werkten eerder met o.a. John Legend en Chef’Special. Het album is een ode aan haar jeugd, waar herinneringen en dromen samenkomen. Vanavond zingt Kris voor ons haar nieuwe single ‘Hope’!

Tafeldame: Eva Cleven
Eva Cleven, DJ bij FunX en presentatrice Het Klokhuis, is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Eva Cleven, Ivo Niehe, Kris Berry en Wilfried de Jong te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 16 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie