Uitzending
Debat op 2 - Extra bezuinigingen

Extra bezuinigingen

Debat op 2

3-3-2012

| 1070 x bekeken | 0 reacties
4
Nieuwe bezuinigingsmaatregelen. Zitten ze er aan te komen? Afgelopen donderdag werden de CPB-cijfers bekend gemaakt van het begrotingstekort voor de komende drie jaar. En de cijfers stemden somber. Er wordt al gesproken over bezuinigingen van 16 miljard, bovenop de 18 miljard die al de komende regeringsperiode moeten worden bezuinigd.

Voor de regeringspartijen CDA en VVD en de gedoogpartner PVV reden genoeg om de komende drie weken in het Catshuis te overleggen over extra bezuinigingen. Voor veel mensen staat het water al aan de lippen en zij kijken met angst uit naar eventuele nieuwe aangekondigde bezuinigingen. Waar kan er nog worden geschrapt? En kan er nog wel iets af?

De afgelopen weken werden al diverse proefballonen opgelaten. Afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, geen subsidie meer naar ontwikkelingssamenwerking, nog meer bezuinigen binnen de publieke omroep. Hoe dan ook, iemand gaat het voelen. Maar wie? En ten koste van wat? Waar kan er nog gesneden worden? Geen steun meer naar de arme derde wereld landen, verder bezuinigen op de cultuursubsidies, terug van drie naar twee publieke netten? Wie zijn daar dan de dupe van? Er moeten keuzes worden gemaakt. Maar voor wie valt dat positief uit en voor wie niet?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Extra bezuinigingen is uitgezonden op zaterdag 3 maart door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie