Uitzending
Debat op 2 - Wie wil er nog bij de politie?

Wie wil er nog bij de politie?

Debat op 2

7-4-2012

| 1368 x bekeken | 1 reacties
7
Ongeveer anderhalf jaar nadat ze in dienst zijn getreden, hebben de meeste politieagenten hun eerste heftige zaken meegemaakt. Vechtpartijen, zware ongevallen, ruzies waarbij schoten zijn gevallen.

Een toegenomen aantal agenten trekt het niet meer.

Trauma’s en stress bij de politie, ze staan in de vuurlinie van onze samenleving. Voor veel agenten is de maat vol. Afgelopen donderdag legde de politie in de vier grote steden het werk stil voor betere werkomstandigheden.

De tienduizenden agenten in ons land krijgen het dag in, dag uit voor hun kiezen. En op feestjes krijgen ze dan te horen ‘Zo weer lekker bonnen geschreven, kunnen jullie niet eens boeven vangen’.

Wanneer is de grens bereikt van wat ook een stoere politieagenten aankunnen? Wat kan de politie er zelf aan doen om het geweld in te perken? Zijn agenten gevoelig en bang geworden, of is er iets anders aan de hand? Ligt er misschien een probleem bij de politieorganisatie? Of is het de verharde maatschappij?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Wie wil er nog bij de politie? is uitgezonden op zaterdag 7 april door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie