Uitzending
De wandeling - Clara Voigt

Clara Voigt

De wandeling

9-7-2010

| 4634 x bekeken | 0 reacties
7
In KRO De Wandeling het bijzondere verhaal van een minnares. Het komt zelden voor dat een minnares haar verhaal op de televisie vertelt, maar Clara Voigt treedt uit de anonimiteit, omdat zij het taboe als minnares wil doorbreken. Zo’n 1 op de 3 vrouwen is vroeg of laat minnares van een getrouwde man. De meeste van deze vrouwen hopen dat de man zijn vrouw zal verlaten, maar uiteindelijk kiest slechts 1,5 % van de mannen voor hun minnares.

In het leven van Clara Voigt heeft ontrouw altijd een grote rol gespeeld. Haar vader ging vreemd en hoewel Clara besluit het in haar eigen leven totaal anders te doen, trouwt ze toch met een man die tijdens hun huwelijk vreemd gaat. Wanneer ze na jaren besluit van hem te scheiden, wordt ze zelf plotseling verliefd op een getrouwde man. “Ik was totaal in de war. Vanuit de positie van slachtoffer, kwam ik ineens in de positie van dader terecht. Ik vond dit verschrikkelijk, maar de aantrekkingskracht was té groot.”

Wanneer Clara trouwt, weet ze dat ze trouwt met een man die vreemd gaat. Toch accepteert ze dit. “Het was een bijzondere en inspirerende man, ik hield van hem. Het waren de jaren ‘70, waarin je elkaar vrij moest laten, ook in de liefde.” Uiteindelijk besluit ze toch van hem te scheiden. Dan wordt ze plotseling verliefd op een getrouwde man. Van slachtoffer wordt ze nu ineens dader. Ook Clara hoopt dat haar geliefde voor haar kiest, maar hij blijft bij zijn vrouw. Ze voelt zich steeds meer in een tweedehandspositie terechtkomen. Haar relatie met een getrouwde man bezorgt haar, naast de liefde en de passie, ook veel verdriet en eenzaamheid. De relatie tast steeds meer haar gevoel van eigenwaarde aan.

Clara Voigt schreef het boek “Ik hou van uw man”. Voor dit boek interviewde zij 14 minnaressen, vrouwen die net als zij, een relatie aangingen met een getrouwde man. Relaties waarin liefde en hartstocht tot grote hoogte kunnen stijgen, maar waarin ook teleurstelling, verdriet en eenzaamheid een grote rol spelen.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Clara Voigt is uitgezonden op vrijdag 4 december door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie