Uitzending
De wandeling - Annemarie Postma

Annemarie Postma

De wandeling

24-9-2010

| 6886 x bekeken | 0 reacties
8
Annemarie Postma (41) is bekend van haar Playboy-fotoshoot als eerste Europese fotomodel in een rolstoel én van haar vele spirituele boeken als The Deeper Secret en Zielseigenwijs. Haar eigen levenservaringen vormen de basis van tientallen boeken die ze schreef in de afgelopen vijftien jaar. Annemarie raakt als elfjarig meisje plotseling verlamd en op haar negentiende overlijdt haar moeder net zo onverwachts. “Mijn leven is een uitnodiging tot acceptatie.” Annemarie stort zich op haar werk als fotomodel en later als schrijfster over geluk en liefde. Op haar 38ste neemt het leven van deze workaholic, die zelfs geen tijd heeft voor de liefde, een spannende wending...

Op haar elfde wordt Annemarie ’s ochtends verlamd wakker. Vanaf dat moment zal ze nooit meer kunnen lopen. “Ik was jarenlang bezig in het revalidatiecentrum met beter worden. Ik kreeg eigenlijk de boodschap mee: hoe ik nu ben is niet goed genoeg.” Annemarie is heel recalcitrant in die periode. “Ik voelde dat het ernstig was en dat ik niet meer zou kunnen lopen. Daar waren ze alleen maar bezig met dat mechaniekje weer aan de praat te krijgen. Ik wilde niet leren lopen, ik wilde leven!”

Als Annemarie 19 jaar is, verliest ze haar moeder. “Dat was een heel zware klap voor me. Ik verloor mijn moeder op een moment dat ik haar nog heel erg nodig had.” Annemarie stort zich op haar werk als fotomodel en raakt wereldwijd bekend met haar foto’s in de Playboy. Ze komt in contact met een uitgever en schrijft tientallen boeken over spiritualiteit. “Vanaf het moment dat ik ziek werd tot mijn 38ste is mijn leven een en al rennen geweest. Schade inhalen. Ik heb altijd gedacht: mijn leven moet van betekenis zijn!”

Op haar 38ste komt Annemarie tot inkeer. “Ik was zo moe van dat willen en moeten van mezelf. Het brak me geestelijk en lichamelijk op.” Op dat moment komt Annemarie Robin tegen. Haar grote liefde blijkt “gewoon” bij haar om de hoek te wonen. Inmiddels zijn ze een maand getrouwd. “Je gaat pas vinden als je stopt met zoeken. Ik was altijd bezig met streven en sleutelen naar beter. Het hoeft nu niet meer beter om goed te zijn. Ik mag eindelijk gewoon leven.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Annemarie Postma is uitgezonden op vrijdag 24 september door de KRO. Te gast was Annemarie Postma. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie