Uitzending
De wandeling - Boudewijn Buschmann

Boudewijn Buschmann

De wandeling

18-6-2010

| 3894 x bekeken | 0 reacties
7
In KRO De Wandeling van 23 oktober het levensverhaal van Boudewijn Buschmann (48). Als twintiger heeft hij alles: succes, een goede baan, dure auto en mooie vrouw. Toch voelt hij zich vaak eenzaam. Wanneer Boudewijn begin veertig is, gaat het mis: hij raakt verslaafd aan de coke en crack. Na verschillende mislukte afkickpogingen in Nederland, kickt Boudewijn met veel moeite af in Schotland. Hij is drie jaar clean en heeft geleerd van het leven. Dan wordt in 2008 onverwacht longkanker geconstateerd. “Toen ik hoorde dat ik ziek was dacht ik: nu kan ik weer gaan gebruiken. Maar ik heb er tot op de dag van vandaag voor gekozen het niet te doen. Ik wil niet eenzaam doodgaan.”

Al op zijn 25e heeft Boudewijn Buschmann een goede baan en rijdt hij rond in een dure BMW. “Ik was een succesvolle jongen. Alles wat ik aanraakte werd goud en alles draaide om mij.” Toch eist het harde werken zijn tol. Boudewijn krijgt een burn out en vanaf dat moment zit hij in een ‘destructieve modus’. “Ik maakte mezelf langzaam kapot. Ik ging meer drinken.” Op een gegeven moment maakt de drank plaats voor coke en later voor crack. “Ik was langzaam zelfmoord aan het plegen. De eerste drie maanden was het gevoel fijn, daarna was het alleen maar ellende. Je doet de hele tijd nare dingen. Je liegt, je bedriegt, je manipuleert.”

Boudewijn besluit op een gegeven moment hulp te vragen en gaat naar een afkickkliniek. Hij valt toch weer terug, totdat hij een kliniek in Schotland bezoekt. “Op een gegeven moment zei mijn therapeut: ‘Stop eens met te geloven dat je God bent.’ Het heeft even geduurd voordat ik de therapie accepteerde, maar ik ben in die tijd echt veranderd. Nu zit ik in een huurhuisje in de bijstand, met een hond en zonder partner, maar ik ben niet meer eenzaam.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Boudewijn Buschmann is uitgezonden op vrijdag 23 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie