Uitzending
De Taalmeester - Televisieheren

Televisieheren

De Taalmeester

30-9-2009

| 1221 x bekeken | 0 reacties
7
In aflevering zeven van De Taalmeester strijden enkele titanen van de Nederlandse televisie om de hoogste eer. Deze heren hebben hun strepen wel verdiend op de buis, maar voelen zij zich in het taalgewoel even goed thuis?

Bert van Leeuwen
De gedoodverfde winnaar van deze aflevering is Bert van Leeuwen; hij studeerde namelijk Nederlands toen hij een bijbaantje kreeg als omroeper bij de EO. Op die plek werd zijn talent al snel onderkend, en sinds 1984 presenteert hij verschillende programma’s voor de Evangelisten. Een dagelijkse quiz als Ik weet het beter was voor Bert gesneden koek, zijn huidige programma Het Familiediner is een volwaardige maaltijd. Of Berts deelname aan De Taalmeester ook in tranen eindigt? That’s the Question!

Jaap Jongbloed
Jaap Jongbloed is een van de bekendste gezichten van de TROS. Na zijn studie rechten ging hij in 1980 aan de slag als verslaggever bij TROS Aktua. Hij maakte samen met Astrid Joosten naam in het praatprogramma Jongbloed & Joosten. Hierna ging Jaap zich richten op de georganiseerde criminaliteit. Met programma’s als Crime Time en Deadline bewees hij zich als onderzoeksjournalist, een kwaliteit die hem momenteel uitstekend van pas komt bij het opsporingsprogramma Vermist. Jaap presenteerde de actualiteitenrubriek EénVandaag altijd met het accent op de tweede ‘e’.

Sipke Jan Bousema
Sipke Jan Bousema begon zijn televisiecarrière als productieassistent van Toen was geluk heel gewoon. Vanaf 1999 is de geboren Fries ook voor de schermen te bewonderen. Eerst was hij nieuwslezer van het Schooltv-weekjournaal, later presenteerde hij verschillende kinderprogramma’s bij de AVRO. Sinds 2007 is Sipke Jan als ankerman van Opsporing Verzocht de schrik van crimineel Nederland. Zijn donkerblonde stemgeluid is ook te horen bij verschillende reclamespotjes en documentaires. We zullen zien of Sipke Jan na zijn deelname aan De Taalmeester nog steeds zo veel praatjes heeft.

Deze uitzending van het programma De Taalmeester met de titel Televisieheren is uitgezonden op woensdag 30 september door Teleac. Te gast waren Bert van Leeuwen, Jaap Jongbloed en Sipke Jan Bousema. De presentatie was in handen van Marit van Bohemen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie